Tepsis Csirkés Sült Zöldségek Kölessel

Már a címe is étvággerjesztő hatású, hát még a képek!

Egy napon amikor nagyon sokat kellett volna tanulnom, de elkapott az éhség összehajigáltam a hűtőben található zöldségeket, gyorsan kiengedtem a hűtőből egy adag csirkemellet, majd köretként a Damona Vital Kölest kaptam elő, és készítettem el, és dokumentálom nektek ebben a bejegyzésben.


(Na jó, ez ma történt, és tényleg tanulnom kellene, de a nem létező pókháló a sarokban is érdekesebb, mint a tananyag 😀 )


 

Hozzávalók:

300g csirkemellfilé
50g vaj
200g brokkoli
3 db retek
2 sárgarépa
100g köles
1/2 leveskocka
só,bors

 

Elkészítés:

A kiválasztott tepsibe tegyünk 2dl forró vizet, és tegyünk bele 1-1 teáskanál sót és borsot. Ebbe tegyük bele a brokkoli rózsákat, a negyedekre vágott retket, és a répa karikákat. Majd tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe felülre.

Amíg ezek előpárolódnak, a vajat tegyük mikróba, és olvasszuk meg, majd szintén adjunk hozzá fél-fél teáskanál sót-borsot. A csirkemell filét, daraboljuk fel a rövidebb oldalánál fogva, ahogy a képen látjátok, és a vajas pácba forgassátok őket bele. Amikor ezzel megvagytok akkor vegyétek ki a sütőből a tepsit és pakoljátok a tetejére a csirkemellfiléket, és ha maradt a tálban vaj akkor öntsétek a zöldségekre.

Mehet is vissza a sütőbe. Amíg ez készre sül, egy kisebb lábosba tegyünk 2 dl forró vizet, és dobjuk bele a leveskockát. Amikor elolvadt adjuk hozzá a kölest, és újra forrásig főzzük. Ekkor már a köles elkezdi felszívni a levet, és megduzzad. Itt zárjuk is, el és hagyjuk állni 10 percig. Addigra a sütőben a zöldségek, és a csirke is megpirul, aztán egyben tálalhatjuk is őket!

 


 


 

 

 

 

Hasonló bejegyzések