Csirkés-Paradicsomos Töltött Gombafejek

Annyira régen vágytam már arra, hogy igazi nagy gombához jussak, és végre így december közepe felé meg is jelentek a hipermarketek polcain is, elérhető árakon az XXL méretű gombák, amiket már megéri megtölteni 🙂


Hozzávalók:

250g csirkemell
1ek sültcsirke fűszersó
250g koktélparadicsom
150g reszelt sajt
500g gomba
rizs
borsó


Elkészítés:

A gombákat megmossuk, és kitördeljük a tönkjeiket. Én ezeket is hasznosítani szoktam, apróra darabolva például tökéletes lehet később majd valamikor, egy melegszendvics alapjául. Enyhén besóztam őket.

A csirkemellet apró kockákra vágtam és a fűszersóba hempergettem. A paradicsomokat elnegyedeltem, majd a gombákra tettem őket. Melléjük szórtam 5-6 csirkemell kockát és a tetejét megszórtam bőségesen sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem őket!
Közben kifőztem a rizst, és hozzákevertem a zöldborsót, így a köretként szolgáló rizi-bizi is elkészülz, mire a gombafejek megsültek.

Amikor a sajt a tetején megpirult készen is vannak.

A kerámiákat a butlersben találjátok!

Vélemény, hozzászólás?