Annyira régen vágytam már arra, hogy igazi nagy gombához jussak, és végre így december közepe felé meg is jelentek a hipermarketek polcain is, elérhető árakon az XXL méretű gombák, amiket már megéri megtölteni 🙂
Hozzávalók:
250g csirkemell
1ek sültcsirke fűszersó
250g koktélparadicsom
150g reszelt sajt
500g gomba
rizs
borsó
Elkészítés:
A gombákat megmossuk, és kitördeljük a tönkjeiket. Én ezeket is hasznosítani szoktam, apróra darabolva például tökéletes lehet később majd valamikor, egy melegszendvics alapjául. Enyhén besóztam őket.
A csirkemellet apró kockákra vágtam és a fűszersóba hempergettem. A paradicsomokat elnegyedeltem, majd a gombákra tettem őket. Melléjük szórtam 5-6 csirkemell kockát és a tetejét megszórtam bőségesen sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem őket!
Közben kifőztem a rizst, és hozzákevertem a zöldborsót, így a köretként szolgáló rizi-bizi is elkészülz, mire a gombafejek megsültek.
Amikor a sajt a tetején megpirult készen is vannak.
A kerámiákat a butlersben találjátok!