Gyertyatartó Asztaldísz

Mindenki szeretne karácsonykor szépen megterített asztalhoz leülni, illetve a családot egy ilyen mellé leültetni.

Semmi nem dobja fel jobban az összképet, mint egy szerettel készített asztaldísz, ami egyben az ünnepi vacsora hangulatát is megadja, ha illatgyertyákkal készítjük, és hangulatvilágítás mellett tálaljuk a vacsorát szenteste a családnak, vendégeknek.

Azonban egy ízléses, és mutatós darab több ezer forintba kerül, sőt én már láttam több tízezres darabot is, néhány designer boltban.

Ehhez azonban nem kell más, csak néhány otthon már nem használatos pezsgős vagy borospohár, a közelben gyűjtött toboz, és némi kreativitás. A műhó és a dekor szalag nagyjából 7-800Ft-os kiadás.

Ezzel azonban még bőven a minimális keretben maradunk!


Érdekel, hogyan készíthetsz hangulatos hógömböt házilag? Olvasd el ezt a cikket!


A fotókon is láthatjátok, hogy valóban nem kell sok munka hozzá, azonban mégis látszik, hogy szívből jövő dogot tettünk le az asztalra. Mellesleg ajándéknak sem utolsó, megjegyezném, egy szép illatgyertyával!

Amire szükségünk lesz az elkészítéshez:

– néhány borospohár
– ugyanennyi toboz
– ezekkel megegyező számú gyertya
– műhó spray
– dísz szalag
– ragasztó (lehet sima cellux is)
– só, vagy cukor
– kemény papír

Összeállítás:

A tobozokat fújjuk le a műhóval, és hagyjuk őket megszáradni. Addig mérjük le, hogy mekkora szalag fogja körbeérni a poharat, ahogyan a képen is látszik.
Ha a tobozok megszáradtak akkor a kemény papírból vágjunk ki akkora köröket, mint a pohár szája.
A poharakba tegyünk 1-1 evőkanál sót vagy cukrot.
A papírkorongokra ragasszuk oda a tobozokat, hogy fixen ott maradjanak a papír közepén. A papír szélét dekor ragaszóval vagy celluxxal ragasszuk a pohár szájára, és hagyjuk megszáradni. Mi celluxot használtunk, mert ezzel biztos hatást értünk el, mivel nem lenne túl szerencsés ha a só a megterített asztal közepére szóródna az ünnepi vacsorán.
A celluxus ragasztás a szallagtól, nem fog látszódni, így emiatt sem kell agódnunk.

A celluxos ragasztás a szalagtól nem fog látszódni, így emiatt sem kell agódnunk.

Ha ezzel is megvagyunk, fordítsuk fel a poharakat, és máris kész a havas tájon pompázó “fenyőnk”.Következő lépésben a ragasztóval erősítsük fel a díszszalagot, ami után már csak a kiválasztott gyertyát kell a tetejére tenni, és készen is vagyunk.

 

Hasonló bejegyzések