Karácsonyi Fahéjas Kekszek

Nem tagadom, súlyos karácsony függő vagyok.

De téli gyerek vagyok, ráadásul egy héttel karácsony előtt van a szülinapom. Nálam a készülődés, már nagyjából szeptemberben elkezdődik, hogy mire eljutunk az év legszebb időszakához, már ne kelljen semmi miatt aggódnom, és kapkodni.

Így vagyok a süteményekkel is, jó előre szeretem tesztelni őket, hogy karácsonyra már kész menüsor, és biztos alapok várjanak!

Ebben a szellemben született meg ez a recept is 😀


Hozzávalók:

20dkg vaj
1 tojás
10dkg porcukor
30dkg liszt
5dkg keményítő
1 csomag sütőpor
5tk fahéj


Elkészítés:

A vajat egy tálban megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd a cukrot. Homogén masszává keverjük, majd a száraz hozzávalókat is hozzáadva nyújtható tésztát készítünk belőle. Amikor kész, akkor 30 percre mehet is a hűtőbe, majd a nyujtódeszkára.

Fél cm vastagra nyújtsuk, és a sütipecséttel, vagy a választott kiszúrókkal szaggassuk ki.

200 fokon aranybarnára sütjük őket, és hagyjuk kihűlni, majd ehetjük is a finomságokat!

 



Vélemény, hozzászólás?