Karácsonyi DIY ajándék Brownie

Karácsony a szeretet ünnepe, azonban az utóbbi időben valljuk be elanyagiasodott ez az ünnep. Titkon mindenki szeretne szívből jövő ajándékot kapni. Ehhez szeretnénk most nektek ötletet adni, hiszen ez az ajándék egyben egy közös délutánra is jogosít, hiszen a saját kezünkkel elkészített ajándék akkor lesz még értékesebb, ha azt a szerettünkkel együtt készítjük el, akit megajándékoztunk vele.


Hozzávalók:

150g étcsokoládé
140g kristálycukor
140g finomliszt
50g kakaópor


Ezek a száraz hozzávalók a süteményhez, amiket óvatosan pakoljunk egy kanál segítségével rétegesen egymásra, ahogy a képen látható. Karácsonyi masnival kössük át az üveg tetejét, és vigyázzunk rá, hogy ne nagyon dőljön el karácsonyig. Mivel gyorsan készen van, így gyakorlatilag 24-én nap közben is összerakhatjuk, csak vásároljunk be előtte, nehogy ott derüljön ki, hogy valami hiányzik.

Ezek a brownie száraz hozzávalói, egy kis cetlire a tetejére írjuk rá, hogy az elkészítéséhez szükséges még 100g puha vaj, és 4 egész tojás.

Elkészítése pedig a következő:

A tojásokat egészben a habverő táljába tesszük, és legmagasabb fokozaton 8-10 perc alatt kemény habbá verjük őket. Amíg ezt csinálja a gép, a vajat gőz felett megolvasztjuk a csokoládéval, és félre tesszük amíg a tésztához nem kell adjuk.
Amikor a tojás felverődött, akkor adjuk hozzá az üveg tartalmát kis adagokban, és alacsony fokozaton keverjük sima masszává. Amikor minden benne van akkor a még folyékony formában levő csokoládés vajat hozzákeverjük, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Amikor kivesszük, még folyni fog benne a csokoládé, de hagyjuk kihűlni és akkor visszadermed.

A diónak a fotón két verziója is lehet, első körben nyilván a süteménybe kerül, ebben az esetben a csoki előtt adjuk a masszához. Másik verzió pedig, hogy amíg sül a brownie elcsipegethetjük, hogy addig se unatkozzunk!

Biztosan örömmel fogja elkészíteni velünk a számunkra kedves személy a süteményt, majd egy kávé vagy tea mellett odabenn a meleg szobában egy baráti beszélgetés mellett el is fogyaszthatjuk az ajándékot közösen.

Igen közösen, így tulajdonképp mindenki jól jár 😀

Ha Mátyás király idejében lennénk, akkor ez a hoztunk is ajándékot, meg nem is esete lenne.  Persze itt aztán valóban a szándék a fontos!

 


A végeredmény pedig ez a sütemény is lehet akár, hiszen ebből az alaptésztából készült:


 

Hasonló bejegyzések