Karácsonyfa Brownie

Igencsak megnyerő ez a recept, főleg, hogy az alap brownie tésztát készítjük hozzá, egy kis csavarral 🙂

Minden karácsonyi asztalon jól mutat, egyszerű elkészíteni és nem igényel nagyobb kézügyességet. Bár a kis bogyókat amik karácsonyfa dízek lesznek gondosan válasszuk ki, mert jódarabig tartott a karácsonyfa díszítés! 🙂


Hozzávalók:

200g étcsokoládé
140g kristálycukor
140g finomliszt
50g kakaópor
100 vaj
4 tojás

Máz:
6ek porcukor
1ek liszt
2ek víz
dekorcukor


Elkészítés:

A tojásokat egészben a habverő táljába tesszük, és legmagasabb fokozaton 8-10 perc alatt kemény habbá verjük őket. Amíg ezt csinálja a gép, a vajat gőz felett megolvasztjuk a csokoládéval, és félre tesszük amíg a tésztához nem kell adjuk.

Amikor a tojás felverődött, akkor adjuk hozzá az üveg tartalmát kis adagokban, és alacsony fokozaton keverjük sima masszává. Amikor minden benne van akkor a még folyékony formában levő csokoládés vajat hozzákeverjük, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Amikor kivesszük, még folyni fog benne a csokoládé, de hagyjuk kihűlni és akkor visszadermed.

Ugyanez videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=-oPd186bo_c

 

Amikor a brownie készvan hagyjuk teljesen kihűlni, aztán daraboljuk háromszögekre. Amikor ezzel is megvagyunk a cukormáz hozzávalóit egy kis tálban keverjük ki, és zöld ételfestékkel színezzük be. PErsze fehér is maradhat, akkor havas hatást fogunk elérni vele.

Majd a cukorkákkal díszírsük fel.

 

A tálalót a butlers oldalán találjátok.

Hasonló bejegyzések

2 hozzászólás