Karácsonyi SOS ajándékötlet

Karácsony a szeretet ünnepe, azonban az utóbbi időben valljuk be, nagyon anyagias lett ez az ünnep. Titkon mindenki szeretne szívből jövő ajándékot kapni. Ehhez szeretnénk most nektek ötletet adni, hiszen ez az ajándék egyben egy közös délutánra is jogosít, hiszen a saját kezünkkel elkészített ajándék akkor lesz még értékesebb, ha azt a szerettünkkel együtt készítjük el, akit megajándékoztunk vele.


Hozzávalók:

Az üvegbe:

300g liszt
150g mák
150g kristálycukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor

Folyékony hozzávalók:

200ml tejföl
2 tojás


Tehát a száraz hozzávalókat a süteményhez, óvatosan pakoljunk egy kanál segítségével rétegesen egymásra, ahogy a képen látható. Karácsonyi masnival kössük át az üveg tetejét, és vigyázzunk rá, hogy ne nagyon dőljön el karácsonyig. Mivel gyorsan készen van, így gyakorlatilag 24-én nap közben is összerakhatjuk, csak vásároljunk be előre, nehogy ott derüljön ki, hogy valami hiányzik.


Ha kíváncsi vagy, én hogyan indulok neki a karácsonyi nagybevásárlásnak, akkor kattints ide! Én is ezzel a módszerrel értem el, hogy a vásárlás célravezető és ne meggondolatlan körbe-körbe járkálás legyen a boltban!


A sütemény száraz hozzávalóihoz egy kis cetlin adjuk mellékletként, hogy mennyi és milyen folyékony hozzávaló szükséges az összeállításhoz.

Elkészítés:

Nagyon egyszerű dolgunk lesz, csak keverjünk mindent össze, és 180 fokon tűpróbáog süssük őket. Ez nagyjából 30 perc lesz, szóval nyugodtan igyunk meg közben közösen egy teát, vagy egy kávét.

 


 

Ez pedig a végeredmény lesz:

Hasonló bejegyzések