Egyszerű, de nagyszerű meggyes piskóta


30 perc.


Ennyi elegendő a sütemény elkészítéséhez, összekeveréssel, és sütési idővel együtt!

Amikor az omlós vajas piskóta és a lédús meggy találkozik, abból rossz nem sülhet ki. Szó szerint nem is fog! A fotókon is látszik, hogy hívogatóan finom, könnyed piskótát kapunk, persze fanyarkás meggy kíséretében!


Hozzávalók:

200g vaj
500g liszt
250g meggy
200 cukor
1dl tej
3 tojás
1 zacskó sütőpor


img_5065

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, hozzá keverjük a cukrot és a tojásokat. Majd a liszet összekeverjük a sütőporral, és a száraz, valamint a folyékony hozzávalókat összekeverjük.

A tejjel lazítunk a tésztán, és mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Amikor ott van, a tetejére dobáljuk a meggyet, és 200 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

img_5068

img_5066

img_5064

 

 

Vélemény, hozzászólás?