SerpenyőVirtuóz-féle Sokzöldséges Tészta

Ma nem volt sok kedvem főzni, pedig 100 ágra süt a nap, és kellemes az idő is, viszont a közelgő vizsga beárnyékolja az amúgy, még derűs napjaimat is.

Viszont enni kell ugye, így kifundáltam egy viszonyleg gyorsan elkészíthető ebédet, amivel azért jól is lakik az ember! Összeszedtem a hűtőben található zöldségeket, választottam egy szimpatikus színes tésztát és nekiláttam a nagy feladatnak.
A fénykép már pár napja felkerült Instagramra, ott többen is kértétek a receptet, így most hoztam nektek a “SerpenyőVirtuóz-féle Sokzöldséges tésztát”

Próbálok ilyenkor is odafigyelni, hogy ne egyek olyanokat amitől a vizsgára olyan szép kis kerekded formákat öltenék, hogy ne jöjjön rám az öltöny, így mindenképp a durum tésztát válasszátok, ami mellesleg idő spórolás szempontjából sem jön majd rosszul, mert ennek a főzési ideje csak 7-8 perc, míg a sima tészta 14-16 percig fő, így felére redukálhatjátok a főzési időt. Ha ezt hozzáadjuk ahhoz, hogy a zöldségek lepirítása sem vesz ennél sokkal több időt igénybe, akkor kijön az egyenlet végeredményeképp, hogy 15 perc alatt összedobhatjuk az ebédet, és ha ügyesen kalkulálunk az adatokkal egyben a vacsorát is letudhatjuk! 🙂

Abból adódóan, hogy rengeteget kell tanulnom, elég kevés hozzávaló állt rendelkezésre, de mint tudjátok “Sírva vígad a magyar!”, főztem abból ami volt. Bár, eredetileg húst is terveztem bele, az viszont csak a fagyasztóban volt, és már az éhen halás szélén álltam mikor kijutottam a konyhába, így az nem került bele, de mégis teljes értékű fogásként tekintek rá, a sok-sok zöldség miatt.

Ha nem szeretnétek ti is hasonlóképpen járni, akkor ajánlom figyelmetekbe, ezt a bevásárló-lista tervezőt, és nem fognak váratlan meglepetések érni, amikor nekiállsz főzni legközelebb!

Végül ez a próbálkozás elég jól sült el, de ne bízzuk a szerencsére magunkat!


Hozzávalók:

img_5201

500g Gyermelyi Zöldséges Durum Tészta
1 közepes cukkini
400g egész paradicsom
150g gomba
15 db oliva bogyó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1tk só, bors


Elkészítés:

A tésztának vizet forralunk, majd feltesszük főni. Egy nagyobb lábasba olajat hevítünk, és a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk benne. Majd mehet bele az ennyi idő alatt már biztosan megpucolt fokhagyma, és a gomba. Majd mikor a gomba elkezd fonnyadni adjuk hozzá a cukkini darabokat is.

Amikor ez is látjuk, hogy megfonnyadt, akkor jöhetnek a fűszerek, és pár percig még közepes lángon sütögessük őket.

Mostanra a tészta tuti elkészült, szűrjük le, amíg az utolsó párolás folyik. Amikor ez megvan akkor a paradicsomot adjuk hozzá a sült zöldségekhez, és maximum fokozaton gyorsan forraljuk össze az egészet.

Amikor ez megvan tálalhatjuk is!

Hasonló bejegyzések