Sütőtökös Tócsni, a Tepszi Bloggerének konyhájából

Ebben a körben én vagyok a Blogkóstoló házigazdája, és ezen körben több bloggertől is választottam nekem tetsző recepteket, másodikként a Tepszi blogról, ezt a sütőtökös tócsnit. Aki nem unja még idénre a sütőtököt, mindenképp próbálja ki!

Igaz nálam nem paleo verzióban készült, mert nem volt gesztenyelisz itthon, de simával is nagyon finom volt! Köszönöm, hogy kipróbálhattam!


Hozzávalók:

40 dkg sütőtök (hámozva, magozva mérve)
2 tojás,
kb 20 dkg liszt
só, bors
szerecsendió
kókuszolaj a sütéshez


 

Elkészítés:

A tojást elkeverem annyi liszttel, hogy sűrű nokedli tészta állagú masszát kapjak. Azért írtam kb a liszt mennyiségét, mert a tojás nagyságától is függ. Ha véletlen sok liszt menne bele, úgy egy kevés vízzel nyugodtan hígítható a massza. A tököt nyersen belereszelem, fűszerezem.

Én kerámia serpenyőben sütöm, így nagyon kevés kókuszolajjal kell számolnom. A serpenyőbe evőkanállal adagolom, mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Görög salátával tálaltam.

Vélemény, hozzászólás?