Mediterrán töltött bagett, a Főzni jó, sütni még jobb blogról!

Ebben a körben én vagyok a Blogkóstoló házigazdája, és ezen körben több bloggertől is választottam nekem tetsző recepteket, harmadikként a Főzni jö, sütni még jobb! blogról, ezt a mediterrán töltött bagettet. Ez a név már a sorsoláskor felkeltette az érdeklődésem, hiszen akár az életfilozófiám is lehetne, hiszen imádok sütni!

Visszatérve a bagettre, nálam nem az olasz nyaralásból maradt kicsitt szikkadt bagett volt az alapanyag, de a tegnapelőtti rusztikus begettem is megérett arra, hogy ebben a csodá receptben új köntösben tetszelegjen a nagyvilág előtt!


Hozzávalók:

1 szikkadt rusztikus bagett
1 tojás
1 nagyobb paradicsom
1 tk bazsalikom
5 szelet kolbász/szalámi/sonka (elhagyható)
5 dkg reszelt sajt (nálam most feta)
só, bors
fél dl tej


Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A bagettet tetejéből vágj ki 1 hosszanti darabot. Óvatosan szedd ki a belsejét is, hogy legyen helyed a tölteléknek. A tojást üsd egy tálba, verd fel, majd ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal. A paradicsomot is vágd kockákra és ezt is keverd a tojáshoz. (Ha kolbászt, sonkát vagy szalámit is teszel bele, akkor ezt is add hozzá.) Oszd el az egészet a bagettek mélyedéseibe, majd rátettem a kockákra vágott fetasajtot.

Kend meg egy kevés tejjel a bagetteket, hogy ne száradjanak ki.

Süsd kb. 15 percig, míg a tojás elkészül.


Nagyon finom lett a végeredmény, valószínű, hogy többször el fogom még készíteni, mert sajnálom kidobni a bagetteket, és így elnyerik méltó helyüket az étlapon, még szárazon is! 


Hasonló bejegyzések