Vaníliás Almás Pite a XXXI. Blogkóstolóra

by on

Igen, ez is eljött. Végre eljutottam oda, hogy megsüssem a már hetek óta kiválasztott pitét, amit Veronikánál a HabVero bloggerénél kinéztem!


Hozzávalók a tésztához

200 g liszt
100 g Eritrit
1 csomag vaníliás cukor
150 g vaj
1 kávéskanál fahéj

Hozzávalók a krémhez

400g alma
70 g eritrit
1 tk vanlíia aroma
1 teáskanál fahéj
1  csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál dió


 

Processed with VSCO with a5 preset

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit könnyű vajas tésztává gyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészül a krém.

A krém eredetileg a lereszelt almából lenne, de én most rusztikusabb verziót választottam, és nagyobb kockákra vágtam. Ezeket főztem fel 2 dl vízzel, az aromával, fahéjjal, és az eritrittel. A vanília pudingot a vége felé öntöttem rá, amikor forrt, hogy ettől besűrűsödjön, és plusz édes ízt adjon neki. Amikor kész lett a durvára tört diót is hozzá kevertem, hogy így hűljön ki.

Mikor ez készvan és félre tettem hűlni, akkor fogom a piteformát és a tésztával kibélelem. Beleöntöttem a tölteléket, ami langyosra hűlt, és a maradék tésztából csillagokat szúrtam ki, ezzel díszítettem a pite szélét.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.

Processed with VSCO with a5 preset
A kerámiákat a butlersben találjátok!

Processed with VSCO with a5 preset

 


A sumatra kollekció itt érhető el.


 

You may also like

1 Comment