Temető torta – Halloween 2016

Halloween szezon ide-vagy oda ez a torta mindig nyerő lesz! Persze sírok nélkül 🙂 A vakondtúrás torta pár éve volt nagy divat, amikor még mindenki a dobozos porból sütötte, mára persze simán otthon is meg tudjuk sütni. Persze aki nem szeretne bajlódni a hozzávalók megvásárlásával, annak még mindig ott az a változat.

img_5046


Hozzávalók:

Tésztához:
250 g liszt
150 g cukor
50 g vaj
1 tojás
250 ml tej
40 g kakaópor
1 cs sütőpor

Krém:
300ml habtejszín
100g porcukor
4 banán

Sírok:
50g csokoládé
4-5 babapiskóta


 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, valamint egy tortaformát kivajazunk, belisztezünk. A tojást habosra keverjük a vajjal, majd beledolgozzuk a tej felét, a cukrot és a kakaóport is. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd apránként, a maradék tejjel felváltva a tésztához keverjük. Az így kapott masszát az előkészített formában kisütjük, majd sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. A peremétől 1 centiméterre a belső részt kanállal kiszedjük, és szétmorzsoljuk. A banánokat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk, majd a tortába rendezzük. A tejszínt felverjük a cukorral és a habfixálóval, a csokit durvára reszeljük, és belekeverjük a habba, amit aztán a banánok tetejére halmozunk. Kupolát formázunk belőle, majd a tetejére szórjuk a morzsát.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a babapiskótákra rajzolunk vele.

img_5061

img_5044

 

 

Hasonló bejegyzések