Reggelizzünk Szegeden!

A múlthéten megbeszéltük a barátaimmal, hogy vizsga után “brunch”-olni fogunk, azaz reggeli és ebéd közötti amolyan kiadós tízórait tartunk közösen valahol a városban!

Persze jött az első kérdés, hogy hová menjünk? Ez adta az ötletet ahhoz, hogy összegyűjtsem nektek azokat a helyeket  Szeged belvárosában, ahol megfizethető áron tölthetünk el egy kellemes reggelit a barátokkal, vagy kettesben a párunkkal. Bevallom, én nagyon szeretek otthon főzni, nyilván ebbe a reggelik elkészítése is beletartozik, de mégiscsak kényelmesebb, ha nem neked kell elmosogatni utána. Az még hagyján, hogy elmosogatni, egyáltalán megcsinálni! Sokszor 5x annyi ideig tart összedobni egy reggelit, mint megenni azt. Gondoljunk itt csak az amúgy isteni finom és mindenkit lehengerlő Benedict tojásra, ami jobb esetben is legalább 30-40 perc, mire elkészül!

 


Viszont lássuk hová érdemes beülni meglátásom szerint reggelizni:


19728-NS8V9L

 


Első számú Kedvenc


Ami talán minden szegedi fiatalnak kézenfekvő a város szívében található Coffeshop Company a REÖK palota  patinas épületének aljában. Nekünk, joghallgatóknak a napi rutin része ide beszaladni egy kávéért, vagy ha valami igazán finomat szeretnénk inni két előadás között, de azt cask nemrég fedeztem fel, hogy milyen széles a kínálat a reggelik témakörében is.

A személyes kedvencem a Bacon and Eggs.

Ez a név 3 tükörtojást rejt magában, 3-4 csík frissen sült bacon szalonnát, cheddar sajtot, és zöldségeket természetesen. A hab a tortán a szintén frissen sült császárzsemle, amit helyben készítenek. Ehhez én 3dl frissen facsart narancslevet szoktam kérni vagy egy közepes capuccinot.

A menü ára is egészen baráti: 990 Ft a Baconos verzió, de ugyanez kérhető sonkával is, ebben az esetben 890 Ft. Sőt, ha megrendeléskor jelzed, hogy diákigazolvánnyal rendelkezel, akkor ezekből az árakból még 10% kedvezményt biztosít a tulajdonos.

IMG_1758

 


Második ajánlatom


Hát persze, hogy a  Dock Café, ahol konkrét reggeli ajánlatok nincsenek, de egész nap elérhető például a Nutellás Banános gofri, ami verhetetlen!

Ha a bejegyzés végén található kis képre kattintotok, akkor megjelenik nagyban a tavaszi kuponfüzet is, amivel 590 Ft helyett 390 Ft-ba kerül a két gofri, és a kuponok között levő 2-t vihet 1-et fizet ajánlat a Capuccinora (420Ft) vagy a Caffe Lattéra (540Ft) még vonzóbbá teszi az ajánlatot!

Így ha összeszámolod 390Ft+ (210Ft vagy 270Ft)- ért jól lakhatsz!

IMG_1842
Forrás: @balazs_bogi

 

kuponfebr
Kattints a képre, és nagyban is elérhetővé válik.

 


És ami nem maradjat ki a sorból


Harmadikként pedig a TIK Café szerepel az ajánlatok között, ahonnan legnagyobb szívfájdalmamra eltűntek a konkrét menük*, de persze a korábban menüben kapható termékek továbbra is megvásárolhatóak külön-külön. A könyvtár kávézójában lassan mondanunk sem kell mit kérünk, hiszen annyi időt töltünk itt, hogy törzsvendégnek számítunk a vizsgaidőszakban. Az itteni kínálatból a kedvencem a Tejszínhabos Capuccino (360Ft) és hozzá a csokis girella vagy mini kakaóscsiga, amit természetesen frissen sütnek. Ebből 10dkg 190 Ft, tetszés szerinti mennyiségben kérhető.

Én 20 dekát szoktam kérni, ami kb. 8-10 darabot jelent, így a kávéval együtt a reggelim kijön700-800 Ft-ból.

IMG_1425

*Update:
A bejegyzés megjelenése után 3 nappal új menük kaptak helyet a TIK Café kínálaában, így ezeket is ide teszem, nehogy szó érje a ház elejét!

13246237_490504604476603_1118929787785359498_o
A képre kattintva elérhető a teljes méret.

Ezen ajánlatok között mindenki megtalálja a neki tetszőt, a környék ugyanis mindhárom hely esetébenigazán kellemes, hiszen a Kárász utca, a Dugonics tér és a TIK környezete is hangulatos, ahol télen-nyáron megtalálja az ember a számításának megfelelő reggeliző helyet.

Remélem tudtam segíteni, arra az esetre, ha  ti is közös reggelire adnátok a fejeteket a barátokkal, vagy kedvesetekkel a városban!

 

Hasonló bejegyzések

1 Comment