Hátborzongató boszorkányujjak – Halloween 2016

Halloween időszak ide vagy oda a linzert mindenki szereti 🙂 Gyakorlatilag elronthatatlan sütemény, ha betartjuk az arányokat!
Mellesleg tegnap egy sós rágcsálni valót hoztam nektek, most pedig jöjjön egy édes finomság!


Hozzávalók:

20dkg liszt
10dkg vaj
5dkg cukor
Hántolt mandula
Ételfesték


img_5058

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg a mikróban, és keverjük el venne a cukrot. Majd adjuk hozzá az ételfestéket. Végül pedig adjuk hozzá a lisztet.
Ha nem találjuk elég élénknek akkor adjunk még hozzá ételfestéket,  úgysincs íze, így gyakorlatilag ennek csak a képzeletünk szabhat határt.

img_5048

A mandulákat forró vízben áztatjuk, majd leszedjük róluk a héjukat. Ezután félbe törjük őket, ezek lesznek a körmök.
A képen látható módon formázzuk meg az ujjakat. Vegyük figyelembe, hogy a sütés során lapulni fognak még. Én ezt nem kalkuláltam, de ti már tudni fogjátok ezt, az én hibámból tanulván.

20 perc alatt 200 fokon készre sülnek.

img_5060

 

Vélemény, hozzászólás?