Feketeözvegy mártogató Halloweenra!

Bizony megint itt a Halloween időszak, és ilyenkor már Magyarországon is egyre többen tartanak ehhez kapcsolódóan partyt. Persze próbál mindenki minél gusztustalanabb, de finom rágcsálnivalókat készíteni a bulira!

A héten ugyanis a halloween lesz a figyelem középpontjában. Ezzel a fekete özvegy recepttel, bizosan mindenki meg lesz elégedve! Az alapja sima pizza tészta, így nem kell félni tőle, csak a kinézet változott!

Processed with VSCO with a5 preset


Hozzávalók

   500g finomliszt
   2 db tojás
   1/2 ek 
   1/2 ek cukor
    5 dkg élesztő
   3 dl víz(langyos)
   2 ek napraforgó olaj
150g egész mák
4 szem fekete olíva


 

Elkészítés

A liszt kivételével minden hozzávalót (1 tojés majd a kenéshez kell) összekeversz egy tálban és végül fakanállal hozzáadod, és lehetőleg csomómentesre kevered a liszttet. Majd hagyod állni a tálban. Ez ott megkel magától. Itt az a fontos, hogy az élesztő friss legyen és a víz ne legyen forró, mert akkor nem fog feljönni a tészta! 
Tudom hihetetlen, de tényleg nem kell dagasztani a tésztát, mégis nekem ma reggel négyszeresére dagadt!
Szóval ennyi hozzávalóból 4 nagy pókhoz lesz elegendő tésztád!
Amikor megkelt, akkor négy egyenlő részre osztod, és a képen láthatóan megformázod:
img_4972
Amikor ez megvan, megkened az egyik tojással, és szépen vastagon beszórod a mákkal.
200 fokon 25 perc alatt sült nekem készre! Persze jobb néha csekkolni, hogy nehogy megégjen! Amikor szép aranybarna, akkor kiveheted, mert elkészült!
Processed with VSCO with a5 preset
A kisebbek olyanok mintha teknősök lenének felülről, de azért cukik 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

 

Processed with VSCO with a5 preset

Vélemény, hozzászólás?