Pestos Sültcsirke, Zöldséges Bulgurral

Mindenki aki olvassa a blogot tudja, hogy imádom a Pestot!

Így minél több receptbe próbálom becsempészni. Ezen küldetéseim alkalmával született meg ez a recept is, amiben a csirkecombokat készítettem el pesto-s pácban!


Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
100g bazsalikomos pesto
1ek só
100g bulgur
2 paradicsom
1 paprika


img_4561

 

Elkészítés:

A páchoz a pestot egy deciliter vízzel keverjük el, és adjuk hozzá a sót. A csikrecombokat egy éles késsel vagdossuk be, hogy mindehol átjárja őket a bazsalikom íze! Majd egy zacskóba tegyük be őket, és a páclé felét öntsük rájuk. Kössük be a zacskó száját, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek!

Másnap egy tepsibe öntsünk 300ml vizet, és tegyük bele a bepácolt csirkecombokat, majd kenegessük meg a pác másik felével őket.

Processed with VSCO with a5 preset
A kerámiákat a Butlers webshopjában találjátok!

200 fokra előmelegített sütőbe tegyük sülni őket, és 10 percenként forgassuk, és páccal kenegessük őket 40 percen keresztül.

Közben a bulgurt egy lábasba helyezve 300ml vízzel felöntve kezdjük el főzni, enyhén sózva. Amikor elfőtte majdnem a levét zárjuk el, és adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és tegyük félre, hogy a bulgur meg tudja szívni magát a rajta hagyott vízzel, a zöldségek pedig meprárolódjanak ezidő alatt.

Amikor szép pirosra sült a csirkecomb, akkor szedjük kis a tepsiből, és már tálalhatjuk is a családnak a zöldséges bulgurral!


Rengeteg fotó következik, étvágygerjesztésképp:


 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

 


A kerámiakat a Butlers.hu oldalán találjátok!


 

Processed with VSCO with a5 preset

 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

 

Vélemény, hozzászólás?