Bazsalikomoskert Zölt Pestoját kóstoltam

Nemrégiben jelent meg a Bazsalikomos Kert instagram oldalán az új termékük a Bazsalikomos Zöld Pesto, ami azonnal felkeltette az érdeklődésem!

A Bazsalikomoskert tulajdonosa Mariann nagyon készséges volt, és küldött is nekem egy üveggel, a termékből.


A KÖRÍTÉS


Először talán a csomagolásról írnék egy kicsit. Maga a kiszerelés 125ml, ami nálam kétszeri étkezésre volt elegendő, pedig nem vagyok az a spórolós fajta, főleg ha pestoról van szó. Az üvegcse nagyon mutatós, a mai modern igényeknek megfelelő, fekete-fehér mintával egy kis zöld színnel megfűszerezve, ha már bazsalikomos a termék.

 

img_4728

Mariann családi összefogással termeszti a hozzávalókat, így 100%-ban kézműves hazai terméket kapunk. Édesanyja segített elvetni a magokat, édesapja a szüretben segédkezett, míg testvére a feldolgozásban nyújtott segítő jobbot Mariannak. Hihetetlen, hogy náluk ez magról terem, én meg 1 hónap alatt kinyírom a már fél méteres “készen” vásárolt egyedeket! Minden elismerésem az övék!

Nagyon tetszett a csomagoláson, hogy a lejárati dátum kézzel van ráírva, minden egyes kis üvegcsére! Szeretem az ilyen kis manufaktúrákat, ahol még próbálnak minőségi termékeket előállítani, a nagy multik elnyomásának ellenére!


Az “ÍZVILÁG”-ról:


 

A termék rövid lejárítú, mivel nincs benne semilyen mesterséges színezék vagy adalékanyag. A színe élénk zöld, volt első kóstolásnál, de mire volt időm a tesztet megírni besötétetedett a színe, persze az ízén ez nem módosított sokat!

Élénk zöldről sötétzöldre váltott a fozótásra 🙂

Sima durum spagetti tésztával ettem ami enyhén be volt sózva, hogy midnen ízélményt meg tudjak élni amit adhat.

img_4732

Összehasonlítva a korábbi prémium Nicolas Vahé pestoval elmondhatom, hogy nem sok különbség volt köztük, pedig abból egy üvegcse majd 4000Ft!

Szóval ár/érték arányban mindenképp megéri, és nagyon finom!

Érzi rajta az ember a finom bazsalikom, a minőségi olíva olaj és a hozzá adott apró finomságok ízét a szájában!


Összegzés:


 

Én nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel, pedig tudjátok milyen kiritikus tudok lenne, és ha valami nem tetszik leírom 🙂

Hiszen ez a lényege a véleményező bejegyzéseknek! Viszont Mariann olyan miőséget ad a vásárlóinak, hogy nem igen tudnék mibe belekötni, még akkor sem ha nagyon szeretnék!

Valószínűleg visszatérő vásárlója leszek, hiszen még szegedre postázva is megéri ezt a terméket választanom!

img_4730
A kerámiákat a Butlers biztosította.

img_4731

Hasonló bejegyzések