Nutellás Brownie

Még karácsonyra leptem meg magam a Kárai Dávid, azaz az Ízhuszár szakácskönyvével amiben a brownie receptet találtam.


Hozzávalók: 

4 tojás
150ml olaj
200g cukor
180g liszt
5ek kakaópor
1tk sütőpor
1 csipet só
50g nutella

img_4627


Processed with VSCO with a5 preset
A kerámiákat a Butlers webshopban is megtaláljátok.

 

Elkészítés:

A tojásokat üsd fel, add hozzá a cukrot, és elektromos habverővel kezdd el felverni. Amikor már fehéredik és elég habos, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett add hozzá az étolajat, és kevert tovább 5-6 percig. Eg másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, és egy pici sót, majd önztd rá a tojásos keveréket, és csak addig keverd amíg csomómentes nem lesz.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, béleld ki a tepsit sütőpapírral, öntsd bele a tésztát.
Én kis kupacokban tettem bele a nutellát, de természetesen el is keverhezizek benne, ha úgy jobban tetszik! Tedd a sütőbe, és 25-30 percig süsd, amíg a teteje megszilárdul, de belül még puha és szaftos marad.

Processed with VSCO with a5 preset

 

Mire elkészült a sütemény rájöttem, hogy én véletlenül rendes cukrozott kakaóport tettem bele, így gyakorlatilag egy nagyon finom csokis piskótát kaptam, nutellával, és csoki darabokkal, amiket pluszban tettem bele. Viszont, ha ti maradtok a cukrozatlan holland kakaópornál, akkor nem ilyen levegős tésztát fogtok kapni, hanem igazi sűrű brownie-t.

Processed with VSCO with a5 preset

 


A Sumatra szettet itt találjátok meg.


 

Vélemény, hozzászólás?