Legfinomabb Házi Raffaello

Ezt a receptet tavaly szilveszter óta próbálom megszerezni, akkor ettem ugyanis egy buliban, és nagyon mély nyomokat hagyott bennem!

Annyira finom volt, hogy mikor elkezdtem elkészíteni, még mindig fel tudtam idézni az ízét, pedig majd 10 hónapja volt, hogy utoljára megkóstolhattam!

A recept nem bonyolult, gyakorlatilag aki egy pudingot meg tud főzni az el tudja készíteni, de készüljön fel, hogy sokat fog belőle gyártani! Nagyon sokat!!!!

Processed with VSCO with a5 preset
Ezt a gyönyörű süteménykínálót itt találjátok meg!

Hozzávalók:
(36db-hoz)

1 cs. vaníliás pudingpor
3ek liszt
500ml tej
20dkg kókuszreszelék
20dkg vaj
20dkg cukor
36db mandula


Processed with VSCO with a5 preset
Egyszerre sok féle finomság készült nálam 🙂

 

Elkészítés:

A vanília pudingot 10 dkg cukorral a fél liter tejben feltesszük főzni, és hozzáadjuk még az elején a 3 evőkanál lisztet. Ebből sűrű krémet főzünk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a maradékot vajat a cukorral habosra keverjük egy villával, és ezt is állni hagyjuk.

Nekem csak sima mandulát sikerült vennem, így még meg kellett “pucolni” őket amire egy nagyon egyszerű módot találtam az interneten 🙂
Egyszerűen csak felforralunk 2dl vizet és ráönjük a mandulaszemekre. 2-3 percig állni hagjuk, és simán le tudjuk húzni róluk a héjat. Ezzel sokat spórolunk, hiszen míg a hántolt mandulából 100g 8-900Ft egy nagyobb hipermarketben, addig ha natúrban vesszük meg, mondjuk a kimérős boxokból akkor 600Ft-ért jutunk ugyanennyi mennyiséghez. Így a 36db mandula nagyjából 300Ft-ba kerül.


Aki tudatosan vásárol, sokat megtakaríthat!
Töltsd le Te is a Takarékos Vásárlási Kisokost, és vásárolj be kevesebből!


Így ha kiszámoljuk anyagköltségben a 30db raffaello kerül annyiba mint egy doboz a boltban, és abban csak 12 db van!

Egy órát hagytam állni a krémeket hideg vízben, hogy teljesen kihűljenek, majd robotképpel összekevertem őket, és 10dkg kókuszreszeléket is adtam hozzá.

Processed with VSCO with a5 preset

Amikor kész 20 percre a fagyasztóba tettem, és mikor teljesen kihűlt, és jól formázható lett akkor, kis raffaello méretű golyókat formáztam belőle, és mindegyikbe tettem egy mandulaszemet is. A maradék kókuszreszelékbe forgattam, és muffin papírokban tárolva már tálalhattam is 🙂

Alig tudtam a fotózás idejéig kihúzni , hogy ne egyek belőle, mert így mutattak jól, de utána mind eltűnt egy szempillantás alatt!
A szomszédok, és a barátaim akik kóstolták is el voltak ragadtatva, és a receptre várnak, hogy felkerüljön!

Biztos vagyok benne, hogy ez a sütemény nálunk a karácsonyi menüben fog kikötni, így ezzel bekerült a TOP10 recept közé a családi receptkönyvben!

Processed with VSCO with a5 preset

Vélemény, hozzászólás?