Nemrég egy napsütéses reggelen szabadjára engedtem a képzelőerőm, és a közelben lakó nénitől vásárolt friss fügéből készítettem valami eszméletlenül szép, és természetesen finom reggelit nektek!
Hozzávalók:
4db-hoz
Kosárkákhoz:
100g egész zab
1 tojás
20ml tej
1tk édesítőszer
Töltelék:
20g búzadara
100ml tej
2csepp csokoládés ízesítőcsepp
Tetejére:
2 db füge
Méz
Elkészítés:
A zabpelyhet a tojással, és a tejjel elkeverjük, majd hozzá adjuk az édesítőszert. A kapott masszát pedig a kis szuflé formákba nyomkodjuk, hogy kosárka formát kapjunk. Majd ezeket a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a széle meg nem pirul.
Eközben a búzadarát a tejjel és az ízesőtővel felforraljuk, majd hagyjuk, hogy a gabona felszívja a nedvességet. Amikor kész a kosárkákba kanalazzuk, és a tetejére daraboljuk a fügét, majd mézzel meglocsoljuk.
Jöjjön jópár szemléltető fotó: