Őszi alakbarát almás finomság

Sajnos beköszöntött a naptár szerint az ősz. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy a boltok polcain megjelentek a télálló almafajták, és az áruk is egyre kedvezőbb lesz, hiszen az export termékek helyett előtérbe kerül a jó minőségű hazai almatermés, melyekből ilyen és ehhez hasonló finomságokat gyárthatunk a családnak! Számtalan elkészítési módja van – a hazánkban is sok tájegységen termelt – különböző almfajtáknak, melyek közül talán az idared és a golden a legismertebb a nagyközönség számára.

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek. Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele, mert megköti a bélben a rákkeltő (carcinogén) anyagokat, így csökkentve a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát. Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladások leküzdésében játszik szerepet.

 

Az átlag hőmérséklet csökkenésével sokszor abba a hibába eshetünk, hogy megszokásból nyáriasan, lenge ruhákban indulunk el a munkába, iskolába, és annak bizony könnyen megfázás lehet a vége! Az idő ilyenkor szeszélyes! Percek alatt fordulhat napsütésesből borússá, vagy akár pillanatok alatt bőrig ázhatunk! Ilyen esetekben pedig szinte elkerülhetetlen a meghűlés, megfázás!


Ennek elkerülése érdekében jó, ha időben elkezdjük probiotikumokkal segíteni a szervezetünk ellenálló képességét, hiszen egy esetleges megfázást sokkal egyszerűbb egy, már felkészült immunrendszerrel leküzdeni, mint egy olyan védekező rendszerrel, ami nem működik megfelelően. Olvasd el ezt a cikket, és tudj meg többet a probiotikumok jótékony hatásáról!


 

De térjünk is vissza a tárgyra, jöjjön az almás finomság, amit tegnap délután készítettem nektek, persze alakbarát formában, teljes kiőrlésű liszttel és édesítőszerrel, plusz a nemrég felfedezett kukoricadarával!

Ezeket a finomságokat kombináltam a jól bevált vajas tészta receptemmel, és megszülettek ezek a csodák, amiket a fotókon láthattok!


Hozzávalók:

15dkg kókuszliszt
3db alma
5dkg kukoricadara
2dl tej
1 tk sütőpor
3tk édesítőszer
100g vaj


 

Processed with VSCO with hb2 preset

Elkészítés:
A vajat a mikróban kicsit megmelegítjük, és hozzá keverjük az édesítőszer felét, majd a lisztet és a sütőport. Ezt egynemű tésztává gyúrjuk.
A tejet feltesszük forrni az édesítőszer másik felével, és amikor forr hozzá adjuk a búzadarát, és újraforrásig főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk.

A tésztát a formákba nyújtjuk, és betesszük 5 percre az előmelegített sütőbe addig feldaraboljuk az almát.
5 perc utána vegyük ki a sütőből, és kanállal töltsük fel a kosarakat, és tegyük rá az almaszeleteket és toljuk vissza a sütőbe, hogy aranybarnára süljön a széle.

 


A kerámiákat a Butlers webshopban találjátok! 


 

Processed with VSCO with hb2 preset

Forrás :  [LINK] 

 

 

Vélemény, hozzászólás?