Móres Bárkonyha – Szeged

Eddig nem nagyon olvashattatok tőlem ilyet, de mivel az igény megvan rá, így mostantól étteremtesztek is lesznek az oldalon!

Elsőként a Móres Bárkonyha esett áldozatul, ami Szeged szívében a Híd utcában nyitotta meg nemrég kapuit. A hely első ránézésre talán nem is tűnik akkorának, mint amilyen brutális méretekkel valójában rendelkezik. Ahogy belépünk, egy jól összerakott és stílusos bárpult fogad minket, jobbra-balra pedig nyilván asztalok.

img_4351

Nem tudom a tulajdonos mennyit költhetett a belső enteriőr kialakítására, és hogy ki tervezte az egészet, de engem levett a lábamról! Az elhagyott félpár magassarkúktól, a plafonról lelógó arany csoda kerékpárig minden tökéletesen illik az összképbe! Galéria és alagsori rész is tartozik a helyhez, ami láttán tátva maradt a szám!


Néhány kép erről:


img_4353

img_4356

 

img_4357

 

img_4354

img_4355

 

De jöjjenek az ételek, hiszen étterem lévén, van itt minden ami szem száj ingere. 🙂

Kezdtünk egy előétellel, ami nekem a skót füstölt halleves volt. Bevallom, én a magyar halászlén kívül még nem ettem másfajta hallevest. Főleg nem olyat, ami tejszínes alapon volt készítve! Először meglepődve olvastam az étlapon, majd a barátságos kiszolgáló személyzet ajánlása alapján emellett döntöttem, és nem bántam meg!

img_4358

Szép volt, és nem mellesleg nagyon finom! Szerencsém volt, mert ugye mindenki tudja, hogy az első benyomás nagyon fontos, és én rögtön egy jól elkészített verziót tudtam megkóstolni az ételből. Kellően füstös volt az íze, és a hozzá frissen pirított bagett remekül kiegészítette a fogást! Ha még nem ettél ilyet, mindenképp kóstold meg! Én legközelebb a fokhagymás cipóban tálalt verziót próbálom ki, az is biztosan nagyon finom!

Főételek közül kettőt is választottunk, egyik a csak náluk kapható Pastrani szendvics volt, abból is az extra Pastrami Reuben, ami egy jól összerakott szendvics. Mintha csak én csináltam volna, mivel a hús több volt benne, mint a kenyér! 🙂

Mellesleg a hús isteni volt benne, mintha az ember egészben harapna a húsvéti sonka legízletesebb színhús részébe!

Mindezt parázsburgonyával, és salátával tálalva, szuper ovális alakú tányérban, a házi citrusos limonádéval. 5 csillagot érdemelne, ha pontoznom kellene az ételeket!

img_4364

img_4366
Szendvics helyett inkább a tömérdek mennyiségű hús, két kisebb szelet kenyérrel elnevezés illene rá! 🙂

Második főétel a Móres saját burgere volt, cheddar sajttal töltve. Nem csak ráolvasztva, hanem a húspogácsa közepébe is beleteszik a sajtot, és úgy sütik meg a 100%-ban marhahúsból  készült húspogácsát, hogy nem sül ki belőle a sajt! Erre a módszerre még nekem rá kell jönnöm, mert nálam valahogy mindig szökik a sajt a húsból, itt viszont maradt a helyén. 🙂

Különleges a tálalási mód is, újragondolták az egészet, nem szokványos hamburger kinézetet kapunk, hanem a zsemle mindkét fele meg van bőségesen pakolva az amúgy természetesen hamburgerbe való összetevőkkel. Mellé külön szósz hadsereget kapunk, hagymalekvárral, házi ketchuppal, és valamilyen különleges mustárral, amire a mai napig nem jöttem rá milyen, de finom!

A hamburgerhez természetesen a Csíki sör dukált, ami remekül kiegészítette a húsban gazdag fogást!

Természetesen ehhez is kaptunk parázsburgonyát, és salátát a tányérra.

img_1216

img_4367

 

A desszert kínálatot is teszteltük, igaz kértünk egy 15 perces kávé szünetet, mert az elfogyasztott ételmennyiségtől erősen “kajakómába” kerültünk, amin egy cappuccino segített át. 🙂

A desszertként kapott sütés néküli oreós sajttorta is hozta az eddigi szintet, mellesleg nagyon jól mutatott a fekete fehér tányéron, ezért plusz pirospont jár a helynek!

img_4374
*_*

img_4375

 


Összességében a hely lenyűgözött, mind látvány, mind ízvilágát tekintve! 

Árak is barátiak, ahhoz képest, hogy a belváros szívében található a hely! A menü, amiben van választott leves, egy pastrami szendvics és választott kávé csak 2150Ft-ba kerül. Ennyiért ennyiféle ételt a belvárosban kevés helyen kapnánk! Főleg nem ilyen színvonalon, és minőségben!


img_4352

 

Hasonló bejegyzések