Cheddar sajttal töltött hamburger

Már régóta terveztem egy jó hambit csinálni, és mi sem jobb alkalom erre mint egy szabad szombati nap?
De sima hambi már volt, meg amúgy is ráértem, így jött az ötlet, hogy egy sajttal töltött verziót készítsek elmost.


Hozzávalók:
(4 személyre)

500g sertés-marha darálthús, 10% zsírtartalommal
200g cheddar sajt
ketchup, majonéz, mustár
1tk só
1tk bors
1kg burgonya
4 nagy levél saláta
2 paradicsom
4db csemege uborka
1db lilahagyma
1db vöröshagyma
4db hamburger zsemle


IMG_4121

Elkészítés:

A darálthúst egy tálba teszem, és a sóval borssal ízesítem. Majd jól eldolgozom benne a fűszereket. Ha ez megvan 4 egyenlő részre osztom, és azokat is még félbe veszem. Amikor elfeleztem akkor az egyik felét kb. fél cm vastagra elegyengetem a kezemben, és a kockákra vágott cheddar sajtkockákat beleteszem. Nekem 5-5 darab ment mindegyikbe, de az a lényeg, hogy a 200g sajt 4 felé osztva kerüljön a burgerekbe. Amikor elhelyeztem rajta a sajtkockákat akkor az előbb letett mások felével beborítom, és korong alakúra formázom a kezemmel.

A serpenyűben én chilis olajat hevítettem, és először magas lángon kérget adtam a húsnak, hogy a sajt ne lógjon meg belőle a sütés közben, persze így is talált magának utat, mint látjátok. 🙂
Majd alacsony lángon 5-8 percig 2-2 percenként forgatva készre sütöttem a húspogácsákat.

Amikor kisültek én a bucik tetejét a chilis húspácos olajra tettem még, hogy átmelegedjenek, és azt a finom szaftot magukba szívják, valamint a kiszökött sjatot is így meg tudtam menteni a mosogatógéptől 🙂
Közben mellette megsült a sültburgonya amit sültcsirke fűszersóval ízesítettem is, és mindenki összepakolta ahogy ő szerette volna, ki így-ki úgy.

IMG_4124

 

Jöjjön még néhány fotó:

IMG_4118


A tányérokat a Butlersben találjátok! Sőt, itt a webshopban is meg tudjátok rendelni otthonról, kényelmesen!


 

IMG_4116

 

IMG_4149

Vélemény, hozzászólás?