Barackos Linzertorta

A hétvégén nagyon szépen lehűlt az idő, így fogtam magam és elővettem néhány barackot, ami ott várakozott a konyhapulton, és a jól bevált vajas tészta receptemmel vegyítve elkészítettem ezt az isteni finom süteményt!

Persze hó eleje van mindenkinek, elkezdődött az iskola is, gondolni kell itt a pénztárcánkra! Pont ezért, a jobban megnézitek az egész sütemény csak 5 hozzávalóból áll, ráadás a töltelékként használt gyümölcs, ami nálunk most laposbarack, és nektarin keveréke volt, hiszen ez akadt éppen a kezem ügyébe mikor gondolkodtam mivel is töltsem meg a jól bevált tésztát, ami sosem hagy cserben hasonló helyzetekben!


Szeptemberben általában több kiadással kell számulnunk a tanévkezdés miatt, így ahol tudunk, igyekszünk spórolni. Olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd hogyan költs kevesebbet az iskolakezdési időszakban!


A sütemény összetételét nézve már az ókori rómaiak is készítettek valami ehhez hasonlót, de az biztos, hogy a linzi torta a 17. század közepén már létező sütemény volt, nevét pedig az Ausztriában található Linz városáról kapta.

Újítás a receptben, hogy nem töltöttem még fél órát a tészta formázásával, hogy valamilyen sormintát hozzak létre belőle, hanem egyszerűen ráreszeltem a tetejére a maradék tésztát, és így sütöttem készre!

Nem is húzom tovább az időt, lássuk miből és hogyan készült a fotókon látható finomság!


Hozzávalók:
45dkg liszt
30dkg vaj
15dkg cukor
0,5dl tej
1tojás
4 közepes barack


IMG_0152

Elkészítés:

A vajat egy tálban megmikrózzuk 30 mp alatt, hogy megpuhuljon, majd egy kevéssel belőle kikenjük a pite formát, és kilisztezzük.
A maradékot összekeverjük a cukorral, majd a liszttel elkeverve nyújtható tésztává dolgozzuk össze.
Ha elkészültünk vele, akkor kinyújtjuk a tészta kétharmadát, és a piteformába egyengetjük. Erre mehet a darabolt barack, majd a tészta másik felét a nokedli szaggatóval, vagy a nagylyukú reszelőn lereszelve a tetejére adagoljuk.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz!

IMG_0151

 

IMG_0149

IMG_0150

 

Hasonló bejegyzések