A Dióhéj Bolt különlegességeit teszteltem!

Újabb nagyszerű magyar kézműves rágcsálnivaló kerül a tesztcsomagba, amit a Dióhéjbolt biztosított számomra! Hallottatok már róluk?
Ha igen, akkor is érdemes elolvasni a bejegyzést, ha nem akkor egyenesen kötelező! 🙂
Ez a kis manufaktúra két jóbarát erőfeszítései árán jött létre, akik mertek lépni, és otthagyták a biztos állásukat, hogy megvalósítsák álmukat. És jól tették! A bolt beindult, és mára szép vásárlóközösségük jött létre, hiszen mindenki szereti a prémium édességeket, rágcsálnivalókat elérhető árakon! Hiszen náluk az árak igen barátiak, egy ilyen doboz amit kaptam 600Ft-ba kerül, viszont gondosan válogatott, és egy 100%-ban magyar ötletet támogathatunk vele!
A termékekkel meg voltam elégedve, különösen tetszett a gyorsaságuk, és a barátságos hozzáállásuk! Valamint a csomagolásért külön dicséret, hiszen az ember a boltban belelát a dobozba, így tudja mi fogja várni, és mire költi a pénzét!

 

A tesztcsomagom a következőkből állt:

IMG_4024

 

1. Narancs-éj
Amely nem más, mint “kemencében pörkölt, fűszeres mandula, belga étcsokoládéba mártott aszalt sárgabarack és kandírozott narancs.”

Becsapós termék, mert elsőként mikor kóstoltam azt hittem ebben csak narancshéj van csokoládéba mártva, viszont meglepett, mert ugyanúgy volt benne mandula és sárgabarack, amit nagyon szeretek! Először azthittem iszonyú keserű lesz, mivel a narancshéj köztudottan megkeseredik egy idő után, itt viszont ez a helyzet nem állt fenn! Harmóniában állt a 3 dolog egymással, és a csokoládé remekül kiegészítette ezt a hármast!

IMG_4158

2.  Tréfás-lila, mogyoró színű
A név pedig nem más rejt magában, mint “kardamomos aszalt vörösáfonya, belga étcsokoládéba mártott aszalt sárgabarack és kandírozott narancs.

Direkt egyszerre kóstoltam ezt a két terméket, hogy lássam milyen különbséget tudnak kialakítani attól függően, hogy a harmadik összetevő megváltozik és édes aszalt vörösáfonya színesíti az összeállítást, mandula helyett.
Túl sok különbséget nem tudtam felfedezni a két termék között, mindkettő nagyon ízlett, és remek utóízük volt! A könyvtárban kóstolgattam, és egész délután kitartott ez a 2x60g-os kiszerelés!
Talán az egészben a kandírozott narancshéj volt a legízletesebb, és erőteljesebb ízű, amitől az elején pont tartottam!

3. Tűz, te gyönyörű chili erejű
Amely fantázianév a “Mézes-chilis kemencében pörkölt kesudió, mandula, pisztácia, földimogyoró, tökmag” összeállítást rejti magában.

Ez volt a legfinomabb a csomagban! Főleg úgy, hogy egyáltalán nem azt az ízvilágot rejtette amit a név alapján gondoltam volna. Sosem ettem még tökmagot mandulával és kesudióval enyhén chilis fűszerezéssel! Ez az a termék a 4 közül ami igazán “eteti” magát, mert egyszerűen nem tudtam abbahagyni az evését! Így viszonyleg gyorsan el is pusztítottam a csomaggal, de utána még jópár órával is felidéztem a chilis utóízét!

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

4. Színek víg mandulái

Aminek a dobozában “házi pörkölésű, pikáns, currys-kókuszos fűszerezésű kesudió, mandula, fahéjas vörösáfonya, aranymazsola” található.

IMG_4104

Ez egy alap csomag szerintem, a kóksuzos fűszerezést nem nagyon éreztem rajta, de nagyon jól kiegészítette a receptírós délutánomat, és az aranymazsola a mandulával nagyon finom! Különlges párosítás volt, remekül kiegészíti egymást e két rágcsálnivaló!

 


Köszönöm szépen a Dióhéjboltnak a csomagot, új ízélményekkel gazdagodtam a héten is nekik köszönhetően!


 

Hasonló bejegyzések