Paradicsomos-Lilahagymás Quiche

A Quiche az egyik kedvenc ételem! Igazából irtó gyorsan megvan, nem kell mellette órákig a konyhában állni, és szinte bármivel ehetjük, ami épp otthon van! Nálam most paradicsomos-lilahagymás készült jó sok sonkával!

IMG_1918

Hozzávalók:
(24 centis fomához)

Tésztához:
10 dkg liszt
5dkg olvasztott teavaj
1 teáskanál só
1-1,5dl tej

Töltelék:
4 db tojás
10dkg sajt
250ml tejföl
200g sonka
1db kisebb lilahagyma
4 db paradicsom
só,bors, bazsalikom

Elkészítés:

A sütőt először is begyújtjuk, és előmelegítjük 200fokra. Amíg ez melegszik a tészta hozzávalóit megunkhoz vesszük egy közepes tál kíséretében. A vajat beteszem fél percre olvasztani. Ha felolvadt hozzá adom a lisztet és a sót, ezekkel elmorzsolom és amikor már morzsás elkezdem apránként hozzáadni a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk! Nekem egy deci elég volt, de ez a liszt minőségétől függ.

IMG_1917

A lilahagymát és a paradicsomokat mossuk meg, és a paradicsomokat negyedeljük. A lilahagymát én szintén negyedeltem, mert az ebédre meghívott vendégem nem szereti a hagymát, viszont az íze miatt kell bele, és persze én szeretem, thát ez lett a kompromisszumos megoldás 🙂 A sonkát én egyben kértem a boltban, és kockákra vágva készítettem elő most az ételhez. Persze a szeletelt is tökéletes, csak azzal több baj van a szeletelésnél. Reszeljük le a sajtot is, a reszelő nagyobbik felén.

Lisztezett deszkán a tésztát nyújtsuk ki a tésztát, hogy akkora legyen mint a sütőforma amiben szeretnénk készíteni. Nyilván 3-4 centivel nagyobbra készítsük, hogy az oldalára is jusson belőle bőven majd. Ha kész tekerjük fel a nyújtófára és hajutsuk ki a forma felett. Nyomkodjuk bele, hogy mindenhol befedje és ha bepozícionáltuk akkor a nyújtófát  gurítsuk végig a forma tetején ezzel leszedve a felesleges részeket.

A tálba amiben a tészta volt öntsük bele a reszelt sajtot, sonkát, a tojást és a tejfölt, majd fakanállal keverjük homogénre az egészet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk be. Én bazsalikomot is tettem, az opcionális 🙂

IMG_1916

Ha ez is kész öntsük a formában található tésztánkra, és pakoljuk bele a képen látható módon a hagymát és a paradicsomot.

Ezután mehet az előmelegített sütőbe és 30 perc múlva készre sülve vehetjük ki onnan.

Várjunk a szeleteléssel amíg hűl egy kicsit az egész, úgy tudunk majd igazán szép szeleteket vágni belőle!

Összességében nem bonyolult főétel, csak így leírva tűnik annak, de mikor csinálja az ember sokkal kézenfekvőbb mint így lépésről lépésre leírva a mozzanatokat.

IMG_1917

Vélemény, hozzászólás?