Házi zabszelet, különböző feltétekkel! – Tojás nélkül –

Ma reggel ráérősen indult a napom, hiszen egy órával a tervezett időpont előtt keltem fel, így kézenfekvő volt, hogy bejegyzést fogok nektek készíteni.

Viszont mivel a fényviszonyok az esős idő miatt nem a legjobbak, így maradt a fotóval illusztrálós megoldás.

IMG_3962


Hozzávalók:

Lap:
200g egész zabpehely
100g szárított vörösáfonya
100ml tej
1 ek édesítőszer

Feltét:
250g túró
2ek tejföl
1tk édesítőszer
3 füge
1 barack
1 narancs


 

Elkészítés:

A zabpelyhet és a vörösáfonyát egy tálba tesszük, majd összekeverjük az édesítőszerrel. Ha ez megvan ráöntjük a tejet, és állni hagyjuk egy fél órát legalább.

IMG_3964

Amikor ez emgvan, és a zab felszívta a tejet, akkor sütőpapírraé kibélelünk egy közepes tepsit, és a masszát belesímítjuk, hogy egyenletes legyen a felülete. Majd a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig, vagy amíg megpirul a zab teteje összesütjük.

Amíg ez sül, és a összekevertem a túrót a tejföllel, és egy tk édesítőszerrel, valamint feldaraboltam a gyümölcsöket.
Amint elkészült a zab, kivettem a sütőből, és a sütőpapírral egy nagyobb vágódeszkára emeltem. Megfordítottam, és nagyon óvatosan lehúztam róla a sütőpapírt. Amikor ezzel a művelettek végeztem, visszaborítottam a sütőpapírra, és rákentem a túrós feltétet. Nagyjából egyforma szeleteket vágtam belőle egy nagyon éles késsel, és a kiválasztott gyümölcsökkel díszítettem.

 

A tálaló szettet a Butlers oldalán ti is megrendelhetitek!

IMG_3966

 

Vélemény, hozzászólás?