Sütés nélküli szedertorta áfonyával, a HabVero Blog Bloggerétől!

Ma egy különleges sütés nélküli édességgel készült nektek Dér Veronika a HabVero Blog tulajdonosa, akivel instagramról már régóta ismerjük egymást, és csodáljuk a másik munkásságát! Nemrég Veronika elindíotta saját oldalát is, agol szuper recepteket oszt meg az olvasóival!  Kukkantsatok be a HabVero Blog Facebook oldalára is!

Azért, hogy segítsem ebben megkértem, hogy készítsen egy süteményt, amit emgosztok itt a blog felületén veletek, hogy ti is értesüljetek, milyen nagyszerű cukrász is válik belőle!

IMG_8003


Hozzávalók
(24 cm-es tortaformához)

200g zabkeksz
35 g vaj

1 csomag fehércsokis pudingpor
4 dl tej
80 g cukor

300 g szeder
50 g cukor
15 g zselatin

250 g túró
250 g mascarpone
2 tasak vaníliás cukor
fél citrom leve

100 g szeder
250 g áfonya


 

Elkészítés

A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük a felolvasztott vajjal, majd a kapcsos tortaformánk aljára nyomkodjuk. Az alapot betesszük a hűtőbe, míg összeállítjuk a tortánk többi részét.
A pudingporból, tejből és 80 g cukorból pudingot főzünk. Miután levettük a tűzről, két percig pihentetjük, majd fóliával lefedjük és így hagyjuk kihűlni. Ez azért fontos, mert így nem csomósodik össze hűlés közben.
300 g szedret botmixerrel pépesítünk, majd egy lábasba tesszük és 50 g cukorral főzni kezdjük. Apránként, kézi habverővel hozzákeverjük a zselatint és folyamatos keverés mellett, forrásig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A túrót, a mascarponet, fél citrom kifacsart levét és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a pudingot és a szedres krémet is.

IMG_8026
Kivesszük a hűtőből a kekszes alapot, rászórunk pár szem áfonyát, majd ráöntjük az elkészült krémünket és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tálalás előtt szederrel és a megmaradt áfonyával díszítjük.

Tipp: Készíthetjük vaníliás pudingból is.

IMG_8004

Vélemény, hozzászólás?