Hercegnő Torta – Málnahabbal töltve

Elérkezett idősebbik húgom 21. születésnapja, így rám várt a feladat, hogy elkészítsem neki a tortáját, amivel méltó módon megünnepelhetjük ezt a jeles eseményt 🙂

Alaptésztaként a már jól bevált piskóta receptet használtam, biztos ami biztos:

Piskótához:

5 tojás
16dkg kristálycukor
16 dkg liszt
csipet só
vaj és liszt a formához
50g kakópor
Krém:
Töltet:
300g málna
200ml habtejszín
100g porcukor
1 zacskó zselatin
Bevonat: 
500ml habtejszín
1csomag habfixáló
100 porcukor
egy csokor szellőrózsa


 IMG_3696
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral egy elektromos habverővel 4-5 perc alatt keverjük habosodásig. Ezután szitáljuk bele a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán keverjük a tojásos masszához,és most adjuk hozzá a csipet sót is.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20-22cm-es tortaformát és öntsük bele a tésztát. Majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután vágjuk 3 egyenlő részre. Én egy sima és egy kakaós lapot sütöttem, két egyforma adagot, és mikor kihűlt vágtam ki belőle az “emeletet”.
IMG_3694
A belső krémhez a málnát egy kis lábasban feltettem 50ml vízzel és a cukor felével és forrásig maximum lángon, majd takarékon szétfőztem a málnát benne. Majd belekevertem a zselatint, és hagytam hűlni, eközben elkezdtem felverni a habtejszínt, és apránként hozzá kanalaztam a málnakrémet. Amikor az egész benne volt, egyenletesen belekentem a tortába. Majd a bevonat hozzávalóit is összekevertem, és kemény habbá vertem a robotgéppel. Ezután bekentem vele a tortát, és a virágokkal díszítettem.
IMG_3690
IMG_3695
IMG_3698
És a kedvenc képem hagytam utoljára <3

Vélemény, hozzászólás?