Tárkonyos tejszínes csirkecombok, fűszeres zöldségekkel

Szép jó napot mindenkinek, ma egy különleges, tényleg SerpenyőVirtuóz fogást hoztam nektek, mert tulajdonképpen csak egy nagy serpenyő kell hozzá, amiben először megsütjük a vajon a húst, így puha és omlós lesz, majd a tejszínnel a zöldségeket is hozzá főzzük. Bulgurral és fetasajttal töltött erőspaprikával tálaltam, de köret nélkül is laktató fogás lehet!


Hozzávalók:

6 db csirke felsőcomb
2 kisebb cukkini
1 kisebb édesburgonya
500ml főzőtejszín
1tk tárkony
2tk só
1tk bors
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
100g vaj


vsco-photo-3

Elkészítés:
A csirkecombokról leszedjük a bőrt, és a felforrósított vajon pirulásig sütjük őket. Eközben minden zöldséget felkarikázunk, és hozzáadjuk. Aláöntjük a főzőtejszínt, a citrom levét és 2dl vizet is. Hozzáadjuk a sót, borsot és a fokhagymát. 20 percig közepes lángon főzzük, majd hozzá adjuk a tárkonyt, és 2-3 percig forraljuk. Köretnek én bulgurt főztem hozzá, de rizzsel vagy tésztával is tökéletes lehet!

 

Vélemény, hozzászólás?