Egészséges Császármorzsa

by on

Füge szezon indul, de nekem még volt egy üveg a nagymamám diabetikus fügelekvárjából, hiszen mióta 8 éve kderült, hogy cukorbeteg mindent ilyen fogmában készít! Már teljesen hozzászoktunk, hogy nem olyan édes mint anyáé, és az állaga sem olyan, nyilván a cukor sokkal job tartást ad neki.

Ehhez kellett most finomságot készíteni, de a múltkori palacsintatorta után most egy ideig nincs kedvem palacsintát sütni, így jött az ötlet, hogy császármorzsát fogok reggelizni.

IMG_3544


Hozzávalók:

50g kukoricadara
2dl mandulatel
1ek édesítőszer
1 tojás
20g kókuszzsír

A nagyi diabetikus fügelekvárja.


IMG_3547

Elkészítés:

A kukoricadarát előző este báztattam, a mandulatejbe, így reggelre jól megszívta magát. A tojás sárgáját az édesítőszerrel kikevertem, a fehérjét pedig kemény habbá vertem. Bár egy adagnál nem állok neki még egyszer, mert teljesen felesleges! 🙂

Ezután az összes hozzávalót összekeverem, a kókuszzsírt pedig egy nagyobb serpenyőbe teszem, és elkezdem sütni.

Közepes lángon először picit hagyom, hogy elkezdjen sülni, majd kis “morzsákra” szedem a fakanállal, és még párszor át forgatom a serpenyőben.

Édesítőszerrel megszórva, és a fügelekvárral tálaltam.

IMG_3545

You may also like