Bolognai Rakott Tészta

A héten készítettem bolognait de elszámoltam az adagokat és az evésre fordítható időmet így kimaradt nagyjából két adagni, amivel másnap néztem szembe a hűtőben. Megmondom őszintén a másnapos ételeket annyira nem szeretem, így van egy módszerem amivel nagyszerűen át tudom verni még saját magam is!

IMG_1743

Az elkészült bolognaifelét előző este egy 20x20as tepsibe öntöttem, majd egy 100g Soós Fodros nagykocka tésztát öntöttem rá, erre megint a maradék bolognait, azt követően tészta. Ezután 4dl tejet összekevertem 2ek liszttel 1tk sóval és borssal, majd az egész ttejére öntöttem, hogy befedje a tésztát. Egy éjszakára a hűtőbe tettem, hogy a tészta megpuhuljon és így másnap nincs más dolgom, mint 10 dkg sajttal megszórva 15 perc alatt 200 fokon aranybarnára sütni.

IMG_1741

Hozzávalók:

200g darálthús
250ml paradicsompüré
100g trappista sajt
4 dl tej
200g Soós Fodros nagykocka tészta
só,bors,bazsalikom,fokhagymapor

 

Elkészítés:

A darálthúst egy lábasban kevés olajon elkezdtem megpirítani, és mikor már szépre megsült hozzáadtam a mozzarella sajton kívül minden egyéb hozzávalót. Nyilván az előzőekben leírt tejes besamel szerű szósz és a tészta semi itt kerül a képbe 🙂

Én az alaprecepthez, egy teáskanál sót, borsot használtam, egy fél teáskanál fokhagymaport, és két teáskanál szárított bazsalikomot. Ezekkel a fűszerekkel újraforrásig hevítettem majd elzártam a gázt.

A fent leírt sorrendben rétegeztem, és 15 perc alatt aranybarnára sütöttem!

IMG_1746

 

IMG_1744

 

IMG_1745

 

Vélemény, hozzászólás?