Nutellás Palacsintatorta

Ez a bejegyzés egy szép vasárnap délutánon megalkotott 40 palacsintából és 35dkg nutellát felemésztő torta esetét írja, le amikor a 33 fokban olvadozó nutella, épphogy nem csordult ki a rá nehezedő tömérdek mennyiségű palacsintatészta alól, ezzel boldoggá téve engem és 3 jó barátomat 🙂

Na persze múltkor azt olvastuk, hogy az a kalória mennyiség amit a barátaiddal eszel meg, vagy amit te magad főzöl nem számít, így reméljük ez sem 😛

IMG_3440

Hozzávalók:

45 db Palacsintához:
55 dkg liszt
500ml tej
5 tojás
3 ek cukor
1tk só
500ml ásványvíz
1dl olaj

IMG_3441

Elkészítés:

Az összes száraz hozzávalót egy nagyobb tálba teszed, és a tej lassú adagolásával csomómentesre kevered, majd a vízzel tovább hígítod, és végül jöhet az olaj.

Ha az egészet csomómentesre keverted jöhet a palacsinta sütő, és szépen kevés olajon sütögetni kell őket, és küzdeni a közelben levő éhes szájakal, hogy bizony ne egyék meg 🙂

Ahogy készült én már pakoltam is őket egymásra, és minden másodikat megkentem nutellával, hogy fixáljam az egészet, és persze ez egy jó taktika arra, hogy ne nyúlják le még mielőtt összeáll egy remekműbe az egész!

IMG_3460

Vélemény, hozzászólás?