Sajtos cukkinifasírt, baconszalonnában

Nemrég láttam hasonlót a neten egy képmegosztón, csak sajnos török nyelven volt hozzá a recept, így kitaláltam rá egy sajátot 🙂

Nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki egy könnyed ebédre vagy vacsorára keres épp receptet!


Hozzávalók a képen látható 4 darabhoz:

1 kisebb cukkini (kb 15dkg)
1 tojás
5dkg trappista sajt
2ek liszt
1tk só
1tk bors
1tk fokhagymapor
4 csík baconszalonna


VSCO Cam-3

Elkészítés:

A cukkinit és a sajtot egy tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a fűszereket. Ezt a kezünkkel eldolgozzuk, majd hozzáadunk egy tojást és szintén átforhatjuk párszor. Erre jön a liszt, amit szintén beledolgozunk majd a kezünkkel tenyér nagyságú fasírtokat készítünk belőlük, amikor 1-1 készen van akkor hosszában baconszalonnába tekerjük, és félre tesszük míg el nem készül a többi.

Amikor elkészültünk egy közepes serpenyőben hevítsünk kevés olajat, és amikor forró tegyük bele a fasírtokat. 2-3 percig közepes lángon süssük, majd fordítsuk meg őket. Én 2-3 percenként forgattam meg őket 4x mire elkészültek. Nagyon szép aranybarna színt kaptak, és a sajt egyáltalán nem folyt ki belőlük!

Fokhagymás tejföllel már fogyasztható is!

sajtoscukkinifasírt

A tányért a Butlers.hu biztosította.

cukkinifasírt

Vélemény, hozzászólás?