Csodálatos Toszkána – 2. rész

A legutóbbi bejegyzést ott hagytam abba, hogy megvacsoráztunk Firenzében, és hazamentünk.

A rákövetkező napon Lucca felé vettük az irányt, ahová szintén vonattal utaztunk. Nagyjából 40 perc alatt értük el ezt a kisvárost, 3,5 euró volt a vonatjegy. A szokásosnak mondható modern vonattal mentünk. A múltkori bejegyzésből kimaradt, hogy még egy pozitív tulajdonságot elkönyvelhetünk az olasz vasútnak, mégpedig, hogy minden négyes ülés mellett van két konnektor, ahol szabadon tölthetjük a mobilunkat, laptopunkat az út során. Magyarországon az egész intercity vagonban van egy dugasz 100 emberre, és azt sem lehet használni, mert nincs benne áram.

Bár nálunk wifi van, az pedig olaszban nem elérhető, habár hasznos lenne.

Lucca nem nagy város, de annál inkább szerethető, lenne. Viszont én nem voltam tőle elájulva, bár az elején még tetszett, hogy közvetlenül, ahogy beléptünk a városkapun, egy szívemnek oly kedves körhintát pillanthattunk meg:

IMG_2861

 

IMG_2860

 

A kapu után egy nagy térre érkeztünk, ahol a városi mozi volt, és éppen egy zenei fesztivált készítettek elő. Valamint a közelben megtaláltuk a város nevét sövényből, és a címerét virágokból:

IMG_2862
Ötletes megoldás!

Bevallom Lucca az én tetszésem azért nem nyerte el, mert habár szép város, de pont ezért kihasználják, hogy kizárólag szinte csak turisták járnak ide. Az árak megegyeznek a firenzei árakkal, sőt vannak, ahol magasabbak is. Például ebédnél hasonló áron ettünk, mint Firenzében, de itt nem a szervízdíj csapta ki a biztosítékot, amikor hozták az ételt, hanem annak a mennyisége.

Konkrétan fele annyi kaját kaptunk, mint Pisában, pedig ugyanazt rendeltem, de itt többe került! Le sem fotóztam, mert csak idegesítene, de ha ide terveztek menni, vigyetek magatokkal szendvicseket, mert az egyetlen dolog, ami ezután kárpótolt, az a fagyi volt, amit egy kis utcában ettünk:

IMG_2895
Legfinomabb kézműves fagylalt, amit valaha ettem!

Lucca utcái rendezettek, csak egy baj van velük: a csatornahálózat szerintem megmaradt a középkorból, és ahogy sétáltunk, az utcán orrfacsaró bűz terjengett. Egyedül a főutcán és az Amfiteátrumban nem volt ez érezhető.

IMG_2883
Panorámafotó az amfiteátrumról.

IMG_2869

IMG_2871

IMG_2892
Az egyetlen hely, ahova végül nagyon szerettem volna elmenni, az ez a botanikus kert volt, de ez is csalódást okozott, ugyanis nem volt akkora sem, mint az itthoni kertünk, bár a szökőkút tényleg csodálatos, a belépő drágább lett volna diák kedvezménnyel is, mint Firenzében a Boboli kertbe, és a Pitti Palotába együtt.

Az amfiteátrum viszont tényleg nagyon szép, látszik, hogy ez a város középpontja.

IMG_2897

Az ötödik és hatodik napunkat Viareggioban töltöttük. Számomra talán ez volt a nyaralás igazán “pihentető része”, hiszen ugyanúgy átvonatoztunk a Pisától 25 percre levő városba, lesétátunk a partra, és egész nap süttettük a hasunkat. Szó szerint:

IMG_7685
Rendezett partszakaszok vannak, ahol 20euró a belépő, ehhez kaptunk 2 napernyőt, és 4 széket, így gyakorlatulag 5euróból meg volt oldva a napi sütkérezésünk.

Persze ennek meg is lett a böjtje, úgy leégtem, hogy azóta sem tudok hason aludni, hiába kentük be magunkat, és utána is szinte a napozás utáni hűsítő zselében fürödtünk 🙂 Viszont, legalább szép napbarnított színnel jöttünk haza!

Viareggio volt talán az a hely, ami nekem semmiben nem okozott csalódást. Az étel mindkét napon kifogástalan volt, pedig kipróbáltuk az előételt, főételeket, desszertet, és a kávét is megkóstoltuk! Az 5 eurós belépő mellé biztosítanak wifit is, valamint öltözőt, és mosdóhasználat is jár hozzá.

IMG_2984
Talán a legfinomabb 4sajtos, sonkás pizzát is itt ettem!
IMG_2954
A nutellás gofri pedig annyiba került, mint Szegeden. 🙂
IMG_2969
Itt is megtaláltuk a kedvenc olasz fagyizónkat.

Valamint, ha a partszakaszhoz tartozó étteremben eszel, akkor még olcsóbban tudsz belépőt venni a napozáshoz.

IMG_2950

IMG_2944

Maga a város is gyönyörű, visszaadja az igazi olaszos hangulatot:

IMG_2925

IMG_2926

IMG_3001
Távolba merengős kép nélkül innen sem mentünk haza 🙂

Aztán jött nyaralásunk záró napja, amit újra Pisában töltöttünk, beszerezve a hiányzó szuveníreket, és egy újabb éttermet is teszteltünk, ahol az eddigi legjobb ajánlatot kaptuk. 10 euróért előételt, főételt, és desszertet is kínáltak, valamint innivalót kísérőként.

IMG_3014

Készítettünk pár közös fotót az Arno mellett, bár leégve inkább arról szólt a napunk, hogy hogyan meneküljünk minél hamarabb árnyékos helyre.

IMG_3003

A bruschetta nekem Viareggioban jobban tetszett, mert csípősebb volt, de ahol kóstoltuk, mindenhol másképp készítették. A ravioli viszont még mindig itt volt a legjobb.

IMG_3021
Előétel
IMG_3022
Főétel
IMG_3023
Desszert pedig a tiramisu jégkrém <3

Utolsó nap kinéztünk a Csodák Terére, ahol még több kínai turista volt, akik az esernyőikkel hadonászva haladtak. Így elég keveset látni tőlük, mert csordában járnak, és nem igazán figyelnek másokra. Valaki tudja esetleg minek nekik ez a sok ernyő? Értem én, hogy félnek a naptól, de ennyire?

 

IMG_3016

Ha szuvenírt szeretnétek venni, a Csodák Tere melletti bazárt ajánlom, mert számomra hihetetlen, de itt a legolcsóbb a kínálat. Legyen az hűtőmágnes, pénztárca, telefontok, táska, vagy képeslap.

IMG_3035
A Pisai egyetem jogi karát is megtaláltuk a városnézés során.

Este pedig várt minket a reptér, ahonnan hazarepültünk Budapestre. Ha még vásárolni szeretnétek a reptéren, akkor azt a biztonsági ellenőrzés előtt kell megtennetek, ugyanis pont fordítva van mint Pesten, a boltok az előtt vannak, nem pedig utána. Illetve a biztonsági kapuk utáni rész hihetetlenül kicsi, van két kávézó és egy Dutyfree, ami kb 30nm.

IMG_3037

 

Hasonló bejegyzések