Szilvás – Levendulás Hajtott / Minden Mentes Recept

A héten csomagom érkezett a Coco24 csapatától, így végre elkészíthettem a lisztmentes változatát a múlthavi meggyes-rebarbarás süteménynek amivel megörvendeztettelek benneteket! A végeredmény itt is nagyon szép lett, igaz kicsit macerásabb ezekkel a hozzávalókkal dolgozni, mint a “sima” alapanyagokkal. De hát a szépségért is meg kell ugye szenvedni!

Hozzávalók:

300g szilva
5 szál levendula
200g kókuszliszt
1 dl Coco24 Fresh
100g kókuszcukor
1/2 cs. sütőpor
2ek kukoricadara
2 tojás

IMG_1821

Elkészítés:

8 deka kókuszcukrot keverj habosra a 1,5 tojással, és add hozzá a sütőporral elkevert kókuszliszt felét. Ez egy elég sűrű tészta lesz! Ezt puhítsuk fel a kókusztejjel. Amikor csomómentesre kevertük, akkor adjuk hozzá a maradék kókuszlisztet és készítsünk belőle könnyen nyújtható tésztát. A múltkorihoz képest szerintem nehezebb vele dolgozni, mert ragad, de gyakorlatilag a végeredmény kárpótolt mindenért!

IMG_1819

Lisztezett deszkán nyújtsuk olyan hosszúságúra mint a tepsi, nálam ez 45-50cm körül volt, és 25 cm szélesre. Helyezzük a tepsibe. Most egy késsel jelöljünk ki a tésztán három egyforma sávot, és a középsőbe szórjunk kukoricadarát, ez fogja az esetleges nedvességet a szilvából felszívni sülés közben. A két szélső sávot pedig haránt csíkozással daraboljuk be mindkét oldalon.

A középső sávban a kukoricadarás rétegre kerüljön a lecsepegtetett szilva, és a megmosott levendula. Erre a csíkra én egy evőkanál kókuszcukrot szórtam, aztán kétoldalról a képen látható módon ráhajtogattam a “tetejét”.

A maradék tojást egy evőkanál kókuszcukorral elkevertem, ezzel kentem meg a tetejét és toltam be utána 200 fokra a sütőbe, amíg aranybarna nem lett a teteje.

IMG_1822

 

Valamint egyben szeretném megragadni az alkalmat, hogy meginvitáljalak egy játékra, amiben azokat a különleges összetevőket lehet megnyerni, amikkel ez a recept is készült:

IMG_2335

 


Egy adag kókuszcukor(200g), kókusztejpor(100g) és kókuszliszt(250g), valamint 2 üveg kókusztejet(1000ml) ajánlok fel nektek a Coco24 Fresh-sel közös nyereményjátékban! 


A részvételhez nem kell mást tenni, mint megosztani a bejegyzést. Valamint kommentben megjelölni, így ezáltal meghívni 3 ismerőst az oldalra, hogy ők is játszanak velünk!

A játék 06.25.-én indul, és 07.10-én zárul, amikor is kisorsolom a szerencsés nyertest.

Sok szerencsét!

Itt megtaláljátok a videót,amiben kisorsolom a nyertest!

Hasonló bejegyzések

1 Comment