TeeAmoTea Termékteszt

A múlthéten kezdtem a diétámat, és szerencsére sokan partnerek ebben, először is a család, mert végre megértették, hogy bizony nem eszem azt amit ők, és legnagyobb bánatukra nem sütök minden nap süteményt sem! 🙂

Na jó a blog miatt heti 1-2 alkalommal biztosan begyújtom a sütőt, de hadd éljenek abban a hiszemben, hogy 100%-ban nekik készült a sütemény, vagy a fogás 🙂

Elsőként a TeeAmo Tea volt aki felajánlotta, hogy küldene részemre egy csomagot az általuk forgalmazott termékből, hozzá mellékelve az étrendet, amin én tovább szigorítottam, mivel fogy az idő a nyaralásig.

IMG_2226
Ebben a stílusos zacskóban érkezik a két hétre elegendő adag.

Jöjjenek a tapasztalataim a teával kapcsoaltban:

A cég kapcsolattartója nagyon kedves volt és ellátott jótanácsokkal, hogy  milyen formában ajánlják a tea fogyasztását. Ajánlotta, hogy hidegen és egy édesítővel nyugodtan ihatom a teát, úgy lesz a legfinomabb. Persze én a kísérletezés híve vagyok, így több verziót is kipróbáltam:

A zacskóban található mennyiség egy 14 napos kúrára elegendő, amely reggeli és esti adagot tartalmaz, egy hét távlatából elmondhatom, hogy tényleg elegendő lesz, pedig nem volt megadva adagolás, de a kis teatojásommal nagyszerűen bánok már adagolás terén 🙂

1. A leírás szerint 15 perc áztatással:

Sok verzió átfutott az agyamben, hogy mikről írjak nektek, de először mégis az ajánlott verziót próbáltam, egy édesítővel. Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki már számtalan gyógyteát kipróbált, ami különböző gyógynövényekből tevődik össze, ezzel serkentve a kiválasztó szervrendszert a működésében. A benne található növények tisztitják a vesét és a májat, ezáltal igencsak felpörgetve az anyagcserét.

Őszintén megmondom videóra kellett volna venni az arckifejezésem, amikor először kortyoltam bele a teába! Nemtudom számszerűsíteni, hogy hány hasonló típusú teát próbáltam, de bátran állíthatom, hogy mindegyik íze szörnyű volt, és csak sok idő elteltével tudtam legyőzni magamban a gátat amiket ezzel az ízzel kiváltottak.

Viszont valóban, szinte meglepetésként ért amikor belekortolytam a teába! EZ FINOM! Komolyan, látni kellett volna, ahogy utána élvezettel kortyolgattam a teám, és már közben azon gondolkodtam, hogy vajon ha nagyobb mennyiségű vízben áztatom nem csak az előírt 2 deciliterben, akkor is kifejtheti a hatását? Mert akkor én egész nap ezt innám! Nagyon pozitív csalódás volt számomra!

IMG_2231

2. Hideg, jegesteaként

Bevallom ez lett a kedvencem, valószínűleg azért mert mégis csak nyár van, és 30 fok feletti hőmérséklet tombol mindenhol az országban. Elkélt volna még bele 2-3 citromkarika, de sajnos nem tudtam beszerezni, viszont így is nagyon finom volt, bár kicsit túlhigítottam a rengeteg jéggel, amúgy sokkal erősebb színe van.

IMG_2308

 

IMG_2307

3. Forrón:

A french pust segítségül hívva készítettem el utoló verzióban, mikor hirtelen hidegebbre fordult az idő,(vagy 15 fokot csökkent a hőmérséklet és szakadt kinn az eső) így alkalmat adott, hogy forró változatban is megkóstoljam. Gyakorlatilag ugyanaz volt, mint az első változat, csak sokkal magasabb hőmérsékleten, de kisebb kortyokban fogyasztottam, így még jobban érvényesült az íze.

IMG_2309

 

A tea hatásáról:

Elsődleges előnye amit kiemelnék, hogy elveszi az étvágyat, és ahogy a heti diétás bejegyzésben is látjátok majd, gyakorlatilag kiváltottam vele egy étkezést az ötből, mivel erőteljes, és szerencsére finom íze van, így tökéletesen megfelelt tízórai és vacsora gyanánt is!

Másodsorban a kiválasztást segítő funkciója nálam messzemenően hatásos volt, bár a nagy melegben, alapból is  megittam naponta legalább 4-5 liter vizet.

Mégis attól lesz ez tökéletes társ a diétában, hogy finom! Nem tudom hány hasonló hatást ígérő teát próbáltam már ki, köztük a Zöldteát hozzá ajánlott kapszulával, Szűzteát, Csala varázst, és sok-sok anyagcsere gyorsító teát, mégis mind közül ez az egy, amit vártam, hogy eljöjjön az ideje, és megihassam, nem pedig büntetésként éltem meg! A hideg jegestea változatát pedig egész nap ittam volna legszívesebben 🙂

Hasonló bejegyzések

1 Comment