Tejszínes – Pikáns csirkemell paprikás

Anyukám specialitása következik, amivel bármelyen családi konfliktust el tud simítani 🙂
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 paprika
1 erős paprika
1 paradicsom
3 dl olaj
1 tk só
1/2 tk bors
2 tk pirospaprika
5 dl főzőtejszín
Köretként tészta, vagy házi készítésű nokedli / galuska.
Elkészítés:
A fokhagymát, a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és az erős paprikát feldaraboljuk. A csirkemell filét egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát egy lábasban az olajon feltesszük és üvegesre pirítjuk, amikor ez megvan, hozzáadjuk a fokhagymát, sima és erőspaprikát és a paradicsomot.
Lecsós alapon készül tehát az étel, ez adja majd a különlegességét.
A felkockázott csirkemellet ráöntjük és 3-4 dl vízzel felöntjük az egészet, ebben hagyjuk a húst megfőni. Amikor már szép fehérek, akkor adjuk hozzá a maradék fűszert, nyilván ízlés szerint.
A tejszínt és a pirospaprikát elkeverjük, hogy csomómentes legyen és felöntjük vele a húst. Ha eddigre elpárologna a víz alóla, akkor 1-2 deciliterrel pótoljuk és újra forrásig főzzük.
Köretként tökéletes hozzá a tészta, vagy a nokedli is, kinek mennyi ideje van az ebéd elkészítésére.

 

Vélemény, hozzászólás?