Étcsokis-Cseresznyés Kosárkák

Ezt a receptet régóta tervezgettem már, csak nem volt meg hozzá az a plussz ami különlegessé tenné, az egyébként egyszerűen elkészíthető, receptet. De a héten megjöttek, az új muffin papírjaim, és a cseresznye is elkezdett érni, így megvolt a kellő motiváció, hogy elkészítsem, és befotózzam nektek.


!!!VIGYÁZAT!!!
VESZÉLYESEN SOK, ÉS ÉTVÁGYGERJESZTŐ FÉNYKÉP KÖVEZKEZIK!


IMG_2054

Hozzávalók:

15dkg liszt
10dkg vaj
5dkg cukor
1 csomag étcsokoládé puding
15-20 szem cseresznye
5dl tej

IMG_2058

Elkészítés:

A pudingot először is elkészítjük a csomagolás hátulján található módszer szerint, majd félre tesszük hűlni. Addig a vajat egy tálba rakjuk, és fél percre a mikróba, hogy megpuhuljon kicsit. Majd hozzákeverjük a cukrot, és egy villával habosra keverjük. Ehhez jön hozzá a liszt amit kézzel egyenletesre keverünk és kinyújtjuk fél cm vastagra. Ezután egy pohárral kiszaggatljuk, és a kosáka formákba nyomkodjuk.

IMG_2053

180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt addig sütjük őket, amíg a belsejüknek nem lesz aranybarna színe. Ekkor kivesszük és hagyjuk őket is kihűlni. Ezután egy villával kipiszkáljuk őket a formákból és 1-1 evőkanál pudingot teszünk bele. Majd a tetejére a cseresznyét. 2-3 óra alatt a tészta megpuhul, de én így keményen is jót ettem belőle 🙂

IMG_2056

 

IMG_2060

 

 

IMG_2086

 

IMG_2087

 

Vélemény, hozzászólás?