Diéta – 1. HÉT

Bevallom, mióta kikerült a bejegyzés, hogy diétázni kellene, nem igazán tartottam magam, csak max az első 2-3 napban. Sajnos a vizsgákhoz való tanuláshoz kellett a szénhidrát. Viszont lassan egy hete keményen tartom az elveim, próbálok odafigyelni milyen ételeket eszem, már ha eszem és rendszeresen sportolok is!

Lássuk hogy is telt az első hét a programban:

Kedden volt a vizsgám, aznap még habzsi-dőzsi volt, főleg mert a barátaim még cukkoltak is, hogy még aznap egyem, meg mert másnaptól nem lehet! Nem mondom, hogy kedden este mozi után beugrottunk a mekibe, de azt sem, hogy nem XD

Szóval jött a szerda, és a nagy vízválasztó elhatározás! Pont 3 hét van még a nyaralásig és addigra rólam jó lenne ha 8-10 kiló felesleg eltávozna szépen lassan.

Tudom, nem egészséges heti 1 kilónál többet fogyni, de ugyanolyan egészségtelen mint 20 kiló felesleggel járkálni a mindennapokban.

Szerencsére én elég makacs személyiséget örököltem, szóval ha elhatározok valamit, azt be is tartom, valamint az, hogy nektek is dokumentálom az még nagyobb motiváció.

642

Első nap tehát elég nehéz volt, de vagy egy csodaszer, aminek keserűsó a neve, és segít a méregtelenítésben, hogy tiszta emésztőrendszrrel tudj nekiállni a diétának.

Ez egy higroszkópos anyag, ami azt jelenti, hogy magába zárja a vizet nem hajtja gyakorlatilag, mert fel sem szívódik (ez nem túl egészséges sztem- de annál hatásosabb). A vízhajtás az inkább a vizeletürítéssel valósul meg, amikor vese dolgozik vazopresszin vagy koffein hatására. Ennek elősegítésére minden reggel egy csésze kávéval indítok, amit kókusztejjel iszom, mert azt tanácsolta egy biológus barátom. A sima tejet pedig mandulatejjel helyettesítem, mert minimális a kalóriatartalma, és mióta megnéztem egy videót, hogy miért is nem való emberi fogyasztásra gyakorlatilag a tej, azóta komolyan gondolkodom, hogy teljesen kiiktatom az étrendemből.

Valamint a TeeAmoTea küldött a programomhoz egy két hétre elegendő csomagot, és nagyon kedvesek voltak, egy étrendet is mellékeltek, amit igyekszem kisebb-nagyobb változtatásokkal betartani.

IMG_2226

Naponta 45 percet edzem itthon, ami az első 3 napban halál volt, mert konkrétan második nap reggel az emeletről alig tudtam a földszintem levő konyhába eljutni kávéért, olyan izomlázam volt. Mint tudjuk “A kutyaharapást szőrével!” kell gyógyítani, így harmadik nap is megcsináltam a tervet, és a végére semmi bajom nem volt! Azóta is minden nap megcsinálom, bár a héten egy pihenőnapot tartottam, amikor ballagásra mentünk, ahol imáim meghallgattattak, és volt natúr csirkemell és saláta 🙂

35174-O045AR

Étkezés szempontjából az első nap még nem voltam éhes, valószínűleg az előző napról voltak még tartalékaim, de a keserűsó kúra után nem volt mi felszívódjon a továbbiakban.

Egy napos étrendem általában:

Reggeli: Egy csésze feketekávé két édesítővel, 3:1 arányban mandulatejjel.

Tízórai: 12 deka nyers 20%-os túró mindenfél fűszer nélkül. Először azt hittem ez nagyon kevés lesz, de a harmadik napra már gyakorlatilag a 25 dekás kiszerelés felét is alig tudtam letuszkolni.

IMG_2195
Ezt az adagot 3 felé osztom, hogy mindig legyen mit enni.

Ebéd: Igyekszem minden nap enni egy tányér zöldséglevest, és utána ha még megy akkor salátát, amit szintén 3 részbe osztok ugyanis ez az uzsonna és a vacsora is, amit 3 és 6 órakor eszek.

Rámszóltak, hogy igenis egyek napi 5x, és nem leszek éhes közben, ez be is jött! Köszönöm a tippet!


Még néhány fotó, hogy lássátok azért nem kell éhen halni, mert diétázik az ember: 

IMG_2081
Datolyás mozzarellás csirke, sajnos a bacont nem ehettem meg róla, de az íze megvolt 🙂

 

IMG_1628
Kukoricás- sajtos pulykamell salátaágyon 🙂

A fotókhoz természetesen tartozik recept is, amik meg vannak írva, a hét folyamán publikálni is fogom őket!


És összegzésképpen jöjjenek az eredmények. Jelentem sikeresnek könyvelem el az első hetem mivel 5 kilót fogytam! Biztos benne van az is, hogy a szervezetemből kiürült amit előtte össze ettem, de szerintem külsőleg is van némi változás. Egyszer Schobert Norbitől hallottam, hogy ha sikerül lefogynod 5 kilót, abból 1 kiló már a belső szerveid körül levő területről távozik! 


 

Hasonló bejegyzések