Sajtal töltött húsgolyók baconbe tekerve

A nagy záróvizsgás forgatagbanteljesen elmaradtam a bejegyzésekkel, pedig jópár receptet kísérleteztem ki amit  most legalább rendszeresen meg tudok veletek majd osztani!

IMG_2035

Elsőképp jöjjön a töltött húsgolyó, ami inkább rolád, de a golyó jobban hangzik, és végülis golyó is lehet, ha úgy formázzuk!

 

Hozzávalók:
300g darálthús
150g reszelt trappista sajt
1tk bors
1tk só
2 gerezd fokhagyma
200g bacon szalonna

IMG_2034

Elkészítés:

A darálthúst a fűszerekkel egy tálba tesszük, és jól eldogozzuk benne a fűszereket, majd egy fél órára legalább félre tesszük pihentetni.

Közben lereszelhetjük a sajtot, és előkészíthetjük a tepsüt amiben készülni fog majd. Mielőtt elkezdünk vele dolgozni gyújtsuk be a sütőt, és melegítsük elő 220 fokra.

A befűszerezett darálthúsból vegyünk a kezünkbe egy fél tenyérnyit és lapítsuk szét, hogy téglalap alakot kapjunk. Erre tegyünk ízlés szerint reszelt sajtot a közepére egy csíkba, és formáljunk belőle roládot, úgy hogy mindenhol fedje be a sajtot, különben kiolvad belőle a sütés közben!

IMG_2033

Ezt a roládot egy bacon szalonnába tekerjük bele, és tegyük a serpenyőbe, amibe a biztonság kedvéért egykis olíva olajat tettem , nehogy odaégjen sülés közben. Ezt ismételgessük amíg el nem fogy teljesen a hús.

Majd toljuk a sütőbe a tepsit, sé 14 percig ne is nyissuk ki, ekkor forgassunk egyet a roládokon, és addig süssük amíg a bacon nem pirul meg a másik oldalán is.

Ne féljünk össze fognak sülni a nagy melegben, így nem kell nagy helyeket hagynunk két rolád között.

Én a kedvenc kukoricás brokkolis rizsemmel és fetesajttal töltött erőspaprikával tálaltam.

IMG_2035

Hasonló bejegyzések