Málnás/Ribizlis joghurttorta roppanós csokoládé kalappal

Újabb nyári finomságot hoztam nektek, egy egyszerű, de nagyszerű sütés nélküli desszertet! Hozzávalók tekintetében szinte csak joghurt, gyümölcs és zselatin van benne. Bárki egyszerűen el tudja készíteni, és lenyűgözheti vele a családot!

IMG_0860

Hozzávalók:

1000ml joghurt
2cs zselatin por (40g)
200g málna
50g cukor
50g ribizli
150g étcsokoládé
100g zabkeksz
50g vaj

IMG_0854

Elkészítés:

A kekszet először ledaráljuk, és az olvasztott vajjal elkeverjük. Majd egy villával a sütőforma aljára nyomkodjuk. Igazából erre a rétegre azért van szükség, hogy a torta nehogy elszökjön, ha esetleg a tortaforma nem zárna 100%-ban.

Ezután ezt tegyük is félre, és kezdődjön az igazi munka 🙂

A málnát én fagyasztottan vettem, így ahogy volt egy kis tálba tettem, 100ml vízzel valamint a cukorral, és elkezdtem forralni az egészet. Közben egy fakanállal néha kevertem rajta, nehogy lekapja az edény aljára. Amikor úgy látjuk, hogy felforrt, és szétfőtt a málna és a cukor is maradéktalanul elolvadt, akkor az egészet egy sűrű szövésű szűrőn passzírozzuk át, így megkapva a málna velőt, amivel ezután a krémet fogjuk majd beszínezni.

IMG_0845

A joghurtot egy lábasba tegyük, és adjunk hozzá 300ml vizet. Kezdjük el forralni, és adjuk hozzá a málnavelőt, és a zselatin port. Amikor felforr hagyjuk kicsit hűlni, és amikor már kezd a zselatin megkötni öntsük a tortaformába és tegyük a hűtőbe. 4-5 óra alatt teljesen megköt, és akár ehetjük is, én persze nem hagyhattam ilyen “meztelenül” kellett rá még valami különleges a fotó kedvéért 🙂

Így fogtam a csokoládét, egy üveg tálba tettem, amit forró vízbe mártottam, és teljesen felolvasztottam. Semmi nem kell hozzá, sem olaj, sem víz. Amikor teljesen felolvadt kenjük be vele a tortát, úgy hogy kicsit lecsorogjon az oldalára. A tetejére pedig ribizli szemeket dobáltam, és egy kis tenger gyümölcsei csokoládét. Így jött létre a képen látható torta.

IMG_0859

Hasonló bejegyzések