Vasárnapi VendégBloggerem a WannaBeChef írója

A heti vendégem, Molnár Orsi a WannaBeChef Blog szerkesztője.
1. “Wannabe Chef” érdekes és egyben egyedi név, honnan jött az ötlet?
A Wannabe Chef-et 2011-ben kezdtem el írni. A blog egy főzőversenynek köszönhető, ott találkoztam egy barátnőmmel, akivel megszületett a blog ötlete. Elkezdtük a receptjeinket összegyűjteni és abból indultunk ki, hogy a főzés nem nehéz, lehet élvezni, lehet benne fejlődni, a “Chef”-től lehet tanulni is. A Wannabe Chef blog a különleges, könnyű, egészséges ételekre specializálódott. Ma már egyedül szerkesztem, a blogon inkább egészséges receptek, az Instagramon pedig személyes élmények formájában. Korábban a “reggeli hetek”, és a “háztáji csemege” sorozatnak nagy sikere volt, ezért egy ideje ezek a receptek rendszeresen olvashatók a blogon. A gasztronómiához köthető interjúalanyokkal készített beszélgetések is nagyon népszerűek.
2. Mi motivált arra, hogy belépj a bloggerek világába?
A Wannabe Chef az első kisfiam születésekor indult, az ő hatásásra vetettem bele magam az egészséges konyha világába, s azóta sokkal több zöldséges étel készül itthon és ezeket a blogon is meg tudom osztani. Az első kisfiam nyáron 5 éves lesz, és már saját babakonyhája van, amiben maga főzi meg a finomságokat. A kisebbik fiam elmúlt 2 éves, most ő segít nekem kevergetni a konyhapulton, hétvégén pedig rendszeres program a kalácssütés. Nagyon szeretem a nagymamáim receptjeit is.
3. A blogod életében mi volt számodra a legnagyobb elismerés?
A blog indulása óta  több felkérést kaptam már. 2013. óta vagyok a Cafeblog VIP bloggere és egy éve jelennek meg receptjeim a Nők Lapja Café Gasztro rovatában, illetve tavaly decemberben a Nők Lapja Café Advent oldalán is jelent meg receptem. A legnagyobb elismerés a tavaly novemberben megjelent Süti vagy nem süti – 60 gyors és különleges édesség gasztrobloggerektől c. szakácskönyv megjelenése volt, amiben az én süteményeim is megjelenhettek.
4. A blogon nagyon sok szép fotó található, ezeket te készíted, vagy profi segítségét veszed igénybe?
Nemcsak azért kezdtem blogot írni, mert szeretek főzni és sütni, hanem mert nagyon szeretem a gusztusosan megjelenített ételeket.
A fotókat én készítem, a gasztrofotózáshoz szükséges alapokat Csigó Zitától tanultam. Ha időm engedi, főzőiskolába, fotós és food styling workshopokra járok. Szinte minden nap találok egy új külföldi blogot, amiből tudok inspirálódni.

banán smoothie bowl
Banán smoothie bowl chia maggal és lenmaggal
Hozzávalók:
1 bögre mandulatej
1 nagy érett banán
2 púpozott bögre fagyasztott eper – opcionális
2 bögre spenót – opcionális
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál chia mag
1 evőkanál lenmag
Díszítéshez:
Mandula felaprítva
Chia mag
Lenmag
Elkészítés: A hozzávalókat turmixoljuk simára. Öntsük tálba, majd díszítsük. 
Orsi elérhetőségei a különböző online felületeken:

Hasonló bejegyzések