Darálthúsos rakott tészta mozzarella sajttal

A vizsgák alatt boltba menni nincs időm. Ha el is jutok oda, mire odaérek biztosan elfelejtem miért indultam, így sokszor online rendelek, vagy abból főzök ami itthon van. Így született meg ez a recept is, egy tanulós délutánon, amikor rendelni nem volt kedvem, és a boltok zárva voltak az ünnep miatt.

IMG_1714

Hozzávalók:

200g darálthús
250ml paradicsompüré
125 g mozzarella sajt
2 dl víz
200g csusza tészta, vagy lasagne
só,bors,bazsalikom,fokhagymapor

 

Elkészítés:

A darálthúst egy lábasban kevés olajon elkezdtem megpirítani, és mikor már szépre megsült hozzáadtam a mozzarella sajton kívül minden egyéb hozzávalót. Nyilván a tészta semi itt kerül a képbe 🙂

Én a recepthez, egy teáskanál sót, borsot használtam, egy fél teáskanál fokhagymaport, és két teáskanál szárított bazsalikomot. Ezekkel a fűszerekkel újraforrásig hevítettem majd elzártam a gázt. A szószból egy keveset a forma aljára tettem, majd jött egy réteg tészta, majd szósz, és újra tészta, ezt addig folytassuk, hogy a tetején szósz legyen, aki szereti a kicsit ropogósra sült tésztát, ahogy én is, párat a tetejére tehet. Ide kerül még a feldarabolt mozzarella sajt, és már mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, ahol készre sütjük.

IMG_1715

 

Ma is ez a finomság készült, csak mozzarella helyett extra adag bazsalikom került bele 🙂

Processed with VSCO with a5 preset
A kerámiákat a Butlersben találjátok!

Vélemény, hozzászólás?