Vasárnapi VendégBloggerem a Kiss’n’Chips Bloggere

Bevallom a Kiss’n’Chips gasztroblogra nem olyan régen találtam csak rá, de megfogott benne a szerző által teremtett jó hangulat, a személyes megfogalmazások a recepteknél. Ebben nagyon hasonlít az én bejegyzséseimre, hiszen én is próbálok mindig belevinni egy kis személyes vonulatot a receptekbe.

11903833_1608753962718614_3898422439055508000_n

De lássuk is Nóri bemutatkozását:

1. Ahogy látom a blogod töretlen sikernek örvend, napról-napra növekszik a követők és olvasók száma, hogy éled meg ezt a mindennapokban?

Mindig csak örülök, ha egy-egy mérföldkövet átlépek a Facbook oldalam követőit tekintve, de persze ezért sokat dolgozom napi szinten. Szinte nincs olyan nap, hogy ne posztoljak a Kiss’n’Chips nevében. Fontos! Nem szabad egy napot sem kihagyni, mert egyből visszaesik a nézettség. Persze magán a blogon ez a napi egy recept vagy bejegyzés a hétköznapi munkám mellett nem egyszerű. Itt pedig szeretném bevallani, hogy egyszer majd szívesen jelentetnék meg szakácskönyvet vagy dolgoznék a gasztronómia területén.

2. Amikor találkozol valakivel az utcán aki a blogot követi és kérdez róla, hogy reagálsz rá? 
Ez a legjobb imádom. Kis városban lakom, viszonylag sokan fel is ismernek ennek köszönhetően. Legutóbb a helyi T-betűs express üzletben jártam így. Nagyon aranyos volt a lány. Ott helyben megfőztem neki egy egész menüt. A párjának szeretett volna kedveskedni. Nem tudom végül, hogy sikerült a meglepi.
Egy másik alkalommal egy fiatal anyuka szó szerint kiugrott a bőréből, hogy úr isten, te vagy a Kiss’n’Chips? Biztos ilyen lehet egy sztár élete is. Ezeket még csak most tapasztalom, viszont napról-napra több ilyen eset van.
3. Nagyon tetszenek a személyes bejegyzések az oldaladon, az olvasók hogy vannak ezzel? Nálam is nemrég jelentek meg hasonló típusú bejegyzések, és nagyon szeretik ahogy észrevettem.
Nem tudom az olvasóim mennyire szeretik ezeket a bejegyzéseket. Legutóbbi ilyen jellegű bejegyzésemet a megjelenés napján 52 olvasót ért el. Azért írom ezeket a bejegyzéseket, hogy ne csak az ételeken keresztül ismerjenek meg az olvasóim. Fontosnak tartom, hogy kisebb betekintést adjak az életembe.
4. A blog életében mi volt eddig talán a legnagyobb siker amit elkönyveltél?
Mit tekintünk sikernek? 400-500 elérés egy-egy bejegyzésen sikernek számít? Persze, tudom, hogy annak főleg úgy, hogy az első hónapban tudtam produkálni. Sok felkérést kapok helyi rendezvényekre – családi rendezvények, vásárok, klubok hívnak vendégsége. Decemberben a jótékonysági vásáron 40 db karácsonyi galettet és több mint 200 db sütinyalókát adtam el alig két óra leforgása alatt. A befolyt összeget pedig a helyi rászoruló családoknak adtuk. Erről is írtam bejegyzést. Szeretek az ilyenekről beszámolókat írni, szerintem fontos. A blog születése egyébként egy hasonló eseményhez köthető. 2015-ben nyarán volt egy óriási szélvihar. A szomszéd faluban 400 ház található, de minden második ház megsérül. Martonvásáron nagyon jól működik a szociális háló és nagyon szeretünk segíteni. 2015. augusztus 16-án egész napod jótékonysági napot rendezett a védőnői szolgálat illetve egy a Fogjunk össze Martonvásáriak nevű kezdeményezés. Természetesen itt is volt süteményvásár amin nekem részt kellett venni. Miután kerek tíz perc alatt az összes sütim elfogyott, mindenki a recepteket kérte. Estére megszületett a Kiss’n’Chips és 2015. augusztus 19-én az első bejegyzés is.

És következzen a recept:

Epres-Mentás Mascarponekrém ehető pohárban

Hozzávalók 24 db ehető kapszlihoz:
100 g vaj
200 g liszt
1 csomag vanília cukor 
1 ek görög joghurt 
3 ek cukor 

3 ek hideg víz

1/2 citrom leve, ízlés szerint reszelt héja is jöhet 
2 tk sütőpor 
IMG_1933
Hozzávalók az epres-mentás krémhez:
500 g eper 
2-3 szál friss menta 
3 ek cukor
500 g mascarpone
250 ml habtejszin
1 tk vanília aroma
IMG_1944
A tészta összes alapanyagát egy tálba mérjük és szép egynemű tésztát gyúrunk belőle. Becsomagoljuk, 30-40 percre a hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetés után lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy nagy átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A muffin tepsit lefordítjuk és a tesztakirongokat rálapogatjuk, hogy kis tányérkákat kapjunk. 180-200 fokon körülbelül 10-15 perc alatt megsütjük. 
Előszöris az epret osszuk el kétfelé. Az egyik feléből készítsük el a mentás eper ragut. Ehhez az epreket tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra. A friss menta leveleit mossuk meg és aprítsuk fel, tegyük az eperrel együtt egy kis lábosba. Hintsünk rá cukrot és hagyjuk 10-15 percet állni. Ezalatt az idő alatt szép levet ereszt a friss gyümölcs a cukor hatására. Ezután lassú tűzön főzzük addig míg be nem sűrűsödik. Ha már felvette a lekvár jelleget le ős vehetjük a tűzről. Érdemes átönteni egy hideg edénybe, hogy hamarabb meghüljön.
A tejszínből készítsünk kemény habot. Adjuk hozzá a mascarponet és a vanília aromát. Habverő segítségével keverjük jól össze. Ha lehűlt a mentás eper azt is forgasduk a habos krémbe. 
IMG_1935
Figyasztás előtt 10-20 perccel állítsuk össze desszertünkent a következő módon: a kisült kapszlikba kanalazzunk a krémből, az eper másik felét pedig negyedelve vagy ízlésünknek megfelelőn helyezzük dekoráció gyanánt a tetejére. 
És még sok-sok nagyszerű fotó:
IMG_1940
IMG_1944
IMG_1938

Hasonló bejegyzések