Vasárnapi VendégBlogger Rovat – Anyák Napi Különkiadás

A héten egy különleges recepttel készültem nektek, hiszen anyák napja vasárnapra esik, így gondoltam összehozom a kellemest a hasznossal, és én magam készítek nektek egy receptet, amit régóta tervezek. A megszokott vendégblogger bejegyzés helyett 🙂

Persze, amúgy a záróvizsgák közepén pont ráérek, de végülis “Anya csak egy van!”. Na meg persze a neki szánt ajándék magnóliabokor mellé kellett valami finomság is, hogy apa se érezze magát kirekesztve. A recept adott volt, a lelkesedés szintén, már csak neki kellett álni dagasztani, aztán pedig nyújtani, és sütögetni. Na meg persze fotózni, ami külön tortúra volt 🙂

Bevallom amíg kelt a tészta, azért apának külön sütöttem egy kuglófot, mert az a kedvence, meg persze, hogy neve legyen a gyereknek ” Mégiscsak anyák napi süti”-nek készültek a csigák, apának is kellett szánni valamit 🙂

Processed with VSCO with hb2 preset
Az utolsó 3-4 darabot már meggyel töltöttem, mert elfogyott a fahéj, de az is nagyon jól sikerült! Legközelebb talán már csak pudingosat készítek 🙂

Hozzávalók:

1000g liszt
3dl tej
250g hideg vaj
1tk vanília kivonat
250g kristálycukor
50g élesztő
4db tojás
1 cs fahéj

 

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg a mikróban, egy evőkanál cukor hozzáadásával. Majd morzsold bele az élesztőt.
A lisztet egy tálban morzsold össze a hideg vajjal, és add hozzá a felfutott tejet az élesztővel. Itt add hozzá a vanília kivonatot és három tojást a tésztához. Dagaszd meg, és hagy állni legalább egy óráig.

IMG_1494

A tésztát vágd négy egyforma részre. Lisztezett felületen yújtsd ki a tásztát téglalap alakúra, kend el benne a fahéjjal összekevert cukrot, majd tekerd fel és vágd 3-4 cm vastag szeletekre, amit a tepsiben szépen egymás mellé pakolva készítheted a sütésre.

IMG_1495

A tetejét én egy tojással elkevert evőkanálnyi kristálycukorral kentem meg, majd tolbam be a sütőbe.

25 perc alatt sülnek aranybarnára.

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Processed with VSCO with hb2 preset
Ki tudna ennek ellenállni? Egy pohár tejjel, vagy ahogy a fotón van kávéval nagyszerű párosítást alkot majd!

Vélemény, hozzászólás?