Isteni Tokioi Pulyka Wokban

Ezt a receptet egy facebook videóból lestem el, ahol egy pekingi gasztroblogger lány készítette el, és teljesen beleszerettem 🙂

Az eredmény meglepően finom, aki szereti a távol-keleti ételeket semmiképp ne hagyja ki, ezt a finomságot! Az összetevőktől sem kell megrettenni, egy sima tescóban vásároltam be hozzá, nem kellett 6 különböző kisboltba benéznem értük!

Hozzávalók:

50dkg pulykacomb filé
10dkg brokkoli
5dkg szezámmal
10db datolya
1 ek gyömbér
fél fej jégsaláta
2 ek szójaszósz
2ek majonéz
1ek mustár
2ek méz
0,5 l kókusztej
2ek földimogyoró szelet
2ek kókuszolaj
1tk só
1tk chili
1 kápia paprika
2 adag saba tészta

Processed with VSCOcam with m3 preset

Elkészítés:

A pulykacombot csíkokra vágod, és megsózod, borsozod. Ezután kicsit félre teszed, mondjuk már a wokba, amibe alá teszed a két evőkanál kókusz olajat.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Az összes zöldséget kisebb darabokra vágod, és egy nagyobb tálban előre odekészíted. A pulykahús alatt közben nyugodtan gyújtsd meg a gázt, el lesz ott egy darabig, amíg kikevered a szószt hozzá. Egy kancsóba kanalazd bele a majonézt, mustárt, mézet, és a szójaszószt, majd szépen lassan keverd hozzá a kókusztejet.

Processed with VSCOcam with m3 preset
A tetejére még egykis szezámmagot szórtam, és már tálalhatom is!

Amikor látod, hogy a hús elkészült öntsd rá a zöldségeket, és párold meg őket alacsony lángon. Majd amikor kicsit megfonnyadnak öntsd fel őket a szósszal, és tedd bele a tésztát is, a saba tészta különlegessége, hogy gyakorlatilag 5 perc alatt megfő, így már csak ennyi ideig kell a wokot maximum lángon melegíteni, gyakorlatilag mire felfott már kész is az ebéd. Ekkor kevertem bele a szezámmagot, és a földimogyoró szeleteket.

Érdekes ízvilágot kapunk, de mindenképp érdemes kipróbálni! Én nem először készítem már el, ezt a receptet, és egyre jobban ízlik!

Processed with VSCOcam with m3 preset

 

 

A recept elkészítéséhez a kókusztejet és a kókuszzsírt a Coco24 biztosította! Köszönöm ezt Nekik 🙂

Hasonló bejegyzések