Alkotmányjog ZV – “A stílus határozza meg az embert.”

Ezt a bejegyzést harmadjára írom újra, hogy olyan formát öltsön, hogy ha egy oktatóm olvassa ne csapjanak ki az egyetemről.
🙂 🙂 🙂

Ma ezen a jeles napon volt az alkotmányjog záróvizsgám, amire úgy gondolom lelkiismeretesen készültem. Utóbb kiderült, hogy ezt csak én gondoltam így.

Pedig nem kevés időm és energiám öltem bele a tanulásba, sokszor maradtam este 10ig is a könyvtárban, hogy időben be tudjam fejezni az anyagot.

IMG_1429
Este 21:52-kor, már egyedül ültem a könyvtárban 🙂

Majd egy csodával határos módon a nagy nap előtt, még be is tudtam fejezni az anyagot, így maradt egy teljes napom az ismétlésre.

IMG_1400
Azért nem kell örülni, nem sok 🙂

Eljött a nagy nap. A mai vizsgám rendhagyónak számít, ugyanis először történik meg velem, hogy a vizsgáztatóra nem tudok jó szemmel visszanézni. 5 éves pályafutásom alatt a jogon ez még nem fordult velem elő, megbékéltem azzal is, ha tudtam nem volt hibátlan feleletem, maradéktalan a tudásom. Viszont, ma messze nem ez történt.

IMG_1430
Pedig mára ide vonatkozó idézet is volt a naptáramban, és az összes létező kabalám vittem magammal 🙂

Az még hagyján, hogy a vizsgám sikeretelen lett, ezzel megfosztott attól az örömtől, hogy 5 év alatt befejezzem egyetemi tanulmányaim. Ezzel nem lenne még problémám, ha ez nem ebben a stílusban és hangnemben történik.

A címben található kedves kis mondattal indult az eredményhirdetés, ami után kifejtették, hogy mi gyakorlatilag gyökerek vagyunk, öt év alatt nem sikerült megtanulnunk beszélni sem. Azért aki valaha is beszélt velem 2 mondatot, vagy olvasott már tőlem 1-2 bejegyzést tisztában van azzal, hogy nekem aztán nincsenek kommunikációs problémáim!

Processed with VSCO with hb2 preset
Vannak szép pilanataink is a tanulás során 🙂

Az, hogy a vizsgáztató úgy teszi fel a kérdést, hogy még csak véletlenül se értsem, az nagyobb probléma. Megkérdőjelezni az első félévben elsajátított latin nyelvtudásommal járó kiejtésem, amit idestova 4 éve nem használtam??? Ez milyen dolog? Nonszensz kategória. De a vizsga során történteket nem írnám le nyilvánosan, mert sajnos nyomdafestéket nem tűrő szavak nélkül nehezen tudnám kifejezni azt az élményt, ami ehhez a eseményhez társul.
És nem csak velem voltak ilyen kedvesek. Nekem férfiként még nagyobb szerencsém volt, a lányokat úgy engedtél ki, hogy azok vagy sírva, vagy remegő testtel hagyták el a szobát. Pedig nem hülyék! Azt hozzá kell tenni, hogy ma olyan emberek voltak, akik rendesen, 5 év alatt elvégeznék a jogot, ha hagynák! Én soha nem csúsztam egy tárggyal sem, az utolsó 3 évben talán ha kétszer volt 3as érdemjegynél rosszabb feleletem.

Erre az utolsó megmérettetésnél közlik, hogy gyakorlatilag beszélni nem tudunk… No comment…

 

A kedves idézetre csak ennyit reagálnék:

A stílus az egyetlen olyan igazi luxus,
amit bárki megengedhet magának,
függetlenül attól, hogy mennyi pénze van.
Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható,
feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.
Giorgio Armani


– Persze vannak kivételek. –


Justinianus római császár szavaival élve “suum cuique tribuere“,
azaz mindenkinek meg kell adni, ami jár neki.  

Nem tartom magam hülyének, és ma még olyan tételt is húztam, amit tudtam. De azt mégsem várhatják el tőlünk, hogy kevesebb mint két hét alatt szóról szóra megtanuljam az anyagot, amit ők 30-40 éve oktatnak.

Ma engem konkrétan egy olyan dolog miatt állítottak fel és küldtek ki a vizsgáról, ami a tankönyvben zárójeles információként szerepel. Persze mindenki döntse el, hogy mi a fontos információ és mi nem, de én inkább a lényeges dolgok elsajátítására törekedtem. Ezekszerint kár volt.

Azért nem törtem le nagyon, én megtettem ami tőlem telik, ezért meg is jutalmaztam magam egy új Hollóházi készlettel, ha már a InstaxMini 8 gépet a sikertelen vizsgára tekintettel nem vehetem meg a listáról.

IMG_1376
<3 <3 <3

Azért ami jár az jár. MelleslegIsten nem ver bottal, ezt remélem mindenki tudja!
Ha már a második tételem a lelkiismereti és vallás szabadság, mint alapjog volt.


 

Processed with VSCO with hb2 preset
A közeli kisboltban már félre teszik nekünk az energia italt, ha fogyóban lenne 🙂

 

IMG_1425
A TIK Café kedves munkatársai már tudják, hogy nekünk délután a capuccino mellé plusz hab kell, különben átmegyünk estefelé HP-ba 🙂

 

Processed with VSCO with hb2 preset
Ebéd, a napunk fénypontja 🙂

 

A következő bejegyzésem 18 nap múlva várható, akkor reméljük egy sikeres Közigazgatási jog vizsgáról fogok nektek beszámolni. Addig is köszönöm, hogy ennyien olvastok, és követitek a mindennapjaim a Facebook oldalon, vagy az Instagram felületén.

Hasonló bejegyzések