Vasárnapi VendégBloggeünk a Saját Otthon Projekt Gasztrofelelőse

Biztos sokan hallottatok már a Saját Otthon Projekt nevű blogról, ami a CafeBlog legsikeresebb oldalai közé tartozik. Veronikát kértem meg, aki a blog gasztro oldaláért felelős, hogy mutatkozzon be nekünk jobban, és készítsen számotokra valami finomságot!
Örömmel mutatom hát be nektek a Vasárnapi VendégBlogger Rovat eheti vendégét Schulz Veronikát 🙂
12799193_10156555679960006_3028593347529649847_n másolata
Röviden rólam pár mondat:

A nevem Schulz Veronika, a Saját Otthon Projekt társszerkesztője vagyok.A főzés iránti szenvedélyem nálam nem gyerekkoromban kezdődött. Olyannyira nem, hogy Édesanyám egyre mondogatta, hogy soha nem lesz belőlem rendes háziasszony. Amikor főzött, sosem álltam oda mellé, a főzés nem érdekelt egyáltalán. Aztán 20 évesen főiskolára kerültem Szegedre, távol a családi fészektől, így kénytelen voltam magamra főzni. Eleinte csak a főiskolai kollégium konyhájában próbálkoztam, majd albérletbe költöztem. Egyre jobban megkedveltem, főleg, hogy a lakótársaimtól jöttek sorra a dicséretek. Lehet, hogy nekik köszönhetem a hobby-m?!? Később, mikor Budapestre költöztem, először a gyerekkori barátaimmal laktak együtt, akiktől szintén csupa pozitívumot kaptam. Majd megismerkedtem a Férjemmel, aki folyamatosan biztatott, támogatott. Végtelen türelemmel kezdett el járni velem különböző gasztro- eseményekre. Az “I-re a pontot” Klaudia barátnőm tette fel, hogy hogyan? Erre majd a 4. pontban feltett kérdésre lesz a válasz. 🙂

Most pedig következzen a jólismert rövid interjú:
1. Milyen szerepet játszik a főzés az életedben?
Fontos szerepet tölt be a főzés az életemben. Nem tudok mindennap ugyan főzni, mivel a munka és az utazás miatt általában este fél 7 körül érek haza (ha épp nincs más elintézni való, márpedig, szokott lenni:) ) Általában a vasárnapom főzéssel telik, ilyenkor a Férjemnek is és magamnak is megfőzök egész hétre, illetve biztosan sütök még aznapra is valamit. Ez rendszerint valami sós dolog, mivel a Férjem is inkább azt szereti. Ezen felül folyamatosan más blogokat bújok, újabb receptek után kutatva, valamint nagy figyelmet fordítok a konyhám folyamatos fejlesztésére. Mindig találok valami újdonságot, amit meg kell szereznem. Minimum tegnapra! 🙂
2. A blogon legtöbbször folyamatképek is találhatóak, ennek elkészítését kire bízod?
A folyamatképeket általában én készítem. Előfordult, hogy egyszer-egyszer olyan képet akartam készíteni, amihez két kéz kevés, ilyenkor befogom a Férjemet, mindig szívesen segít.
3. A blogtok CafeBlog VIP kiemeléssel rendelkezik, mesélnél nekünk róla, hogy ez miben könnyíti meg a blog működését?
Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ismét Cafeblog VIP jelzést kaptunk. Egy-egy, a szerkesztők szerint is sikeres poszt akár mindennap kikerülhet a Facebook oldalra, valamint havonta akár bekerülhetünk egy úgynevezett Top 20-as listába, ami pénzbeli jutalmazással jár, eddig 5-ször sikerült ezt elérnünk, aminek nagyon örülünk.
4. A bloghoz később csatlakoztál, ahogy azt olvashatjuk nálatok, elárulod ennek az okát?
Már több, mint egy év eltelt azóta, hogy Klaudia barátnőm megkeresett azzal, hogy csatlakozzam a blogjához, amit már évek óta szerkesztett. Kicsit szeretett volna már újítani. Ezt megelőzően rengetegszer hallottam tőle, hogy kezdjek el blogot írni, mert szerinte annyira jól főzök. Egyedül nem akartam/ nem mertem belevágni, de így, hogy együtt csináljuk, sokkal bátrabb vagyok. Ő viszi a lakberendezést, én pedig a gasztronómia részt. Még rengeteg mindenben szeretnék és kell fejlődnöm, de azt gondolom, jó úton vagyok és ebben az Ő támogatása is nagyon sokat segít.

És most lássuk mit készített nekünk Veronika:
Töltött kifli, ahogy Mónikától tanultam
Még tini voltam, ha jól emlékszem, amikor megkaptam ezt a receptet a barátnőmtől. A főzés nem igazán érdekelt akkor még, ettől függetlenül ez a recept tizenéves korom óta elkísér, mert nagyon egyszerű és amilyen egyszerű, olyan finom.
Lássuk a hozzávalókat:
5-6 db tejes kifli
fél doboz tejföl (nagy dobozos)
körülbelül 20 dkg párizsi
6-7 szem csemege uborka
1 tömlős májkrém
ízlés szerint só, bors és reszelt sajt
A recept a következő:
Első lépésként a kifliket három darabra vágjuk.
Ezután a kiflik belsejét óvatosan kiszedegetjük.
 DSCN2715_Fotor
A kiflik belsejét egy tálba tesszük és apró darabokra összecsipkedjük.
Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, miután mindent apróra feldaraboltunk.
Majd az egészet alaposan összekeverjük.
Ezután a masszát visszatöltjük egyesével a kiflikbe.
DSCN2722_Fotor-1
A kiflik végeit pedig sajttal betömjük.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sütjük:
DSCN2738_Fotor
Az a jó benne, hogy teljesen mindegy, hogy reggelire, ebédre, vagy vacsorára fogyasztjuk. Bármelyik étkezésben megállja a helyét, ráadásul a tölteléket úgy variáljuk, ahogy akarjuk. 🙂
Én a magam részéről nagyon szeretem, bátran ajánlom mindenkinek.
Jó étvágyat hozzá!

Hasonló bejegyzések